19 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

День пам’яті жертв політичних репресій — це щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня та відзначається з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

З нагоди цєї дати заступник голови обласної ради Валентин Соколюк разом з представниками обласної військової адміністрації, міської ради та громадської організації обласного товариства політичних в’язнів, репресованих та членів їх сімей поклали квіти до пам’ятного знаку “Жертвам політичних репресій” на Військовому кладовищі та до пам’ятника “Ангел скорботи”.

Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусове  психіатричне лікування. Терору і репресіям були піддані усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян.

Схилімо голови і помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій. Вічна пам’ять безневинно загиблим та закатованим українцям! Вічна слава живим борцям за нашу Перемогу!

 

 

попередня статтяЗнайомство з Хмельниччиною: туристичні цікавинки Смотрича
наступна стаття23 травня – презентація посібника про новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»