Міжнародна співпраця в дії: у Волочиській громаді реалізується проєкт ПРООН з енергонезалежності

Сьогодні у Волочиську відбулася зустріч голови обласної ради Віолети Лабазюк, Волочиського міського голови Костянтина Черниченка та представників місцевих комунальних підприємств щодо реалізації на території громади проєкту з енергонезалежності в рамках Програми розвитку ООН.

Реалізовано проєкт у рамках ефективної співпраці Волочиської міської територіальної громади, зокрема комунального підприємства теплових мереж «Тепловик»  зі Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) у рамках проекту «Посилене партнерство для Сталого відновлення», що впроваджується ПРООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Проект міської ради «Посилення спроможності Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» шляхом функціонування лінії з виробництва пелет» спрямований на зменшення споживання природного газу, незалежність комунального підприємства «Тепловик» від проблем у сфері газопостачання.

Саме завдяки співпраці  з ПРООН Волочиська територіальна громада отримала технічну підтримку. За кошти міжнародних партнерів було закуплено базову комплектацію лінії з виробництва пелет (360 тисяч 717 грн), а з бюджету міської громади придбано додаткове устаткування (570 тисяч 400 гривень).

Серед основних очікуваних результатів є встановлення пелетної лінії, часткове перекриття власним виробництвом вартості пелет.

У результаті функціонування нової лінії буде вироблятися екологічне паливо, адже при виробництві пелет не додається жодних токсичних речовин, що шкодять здоров’ю та екології. Навпаки, сама ідея використовувати залишки деревини є корисною для планети, адже раніше така сировина вивозилася на сміттєзвалища, там вона згнивала, і могла навіть горіти чи тліти.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк подякувала усім причетним до реалізації цього важливого для громади проєкту.

«Завжди приємно брати участь у заходах, які сприяють економічній незалежності нашої країни, енергозбереженню у територіальних громадах та покращенню добробуту наших людей. Особливо важливо, що така діяльність відбувається у співпраці з нашими європейськими партнерами. Переконана, що встановлення пелетної лінії сприятиме не лише кращій роботі комунального підприємства теплових мереж «Тепловик», а й подальшій міжнародній співпраці в рамках Програми розвитку ООН. Лише обєднуючи зусилля можна ставати економічно сильнішим та енергетично незалежним. Саме так ми матимемо нашу країну сильною та заможною, такою, за яку сьогодні мужньо борються наші захисники, – зазначила Віолета Олександрівна.

Волочиський міський голова Костянтин Черниченко зауважив, що реалізація проєктів з енергоефективності є необхідним елементом для формування та розвитку енергонезалежних громад.

Про цілі сталого розвитку та реалізацію в їх рамках ініціатив розповів регіональний представник ПРООН у Хмельницькій області В’ячеслав Третяк.

 

попередня статтяПодарувати дітям щасливі моменти
наступна статтяВідбулася робоча нарада УАРОР