Віолета Лабазюк: «Працюємо над розширенням міжрегіонального співробітництва»

Голова обласної ради Віолета Лабазюк перебуває з робочою поїздкою у Люблінському воєводстві (Польща). У рамках перебування голова обласної ради візьме участь у Конгресі місцевого самоврядування ініціативи «Трьох морів», який відбудеться протягом 12-13 червня 2024 року в Любліні.

Нагадаємо, що у травні минулого року у рамках третього Конгресу місцевого самоврядування Трьох морів 2023 року Хмельниччину урочисто прийняли до Мережі Трьох морів. Інтереси Хмельниччини на об’єднавчій міжнародній платформі представляла голова обласної ради Віолета Лабазюк, яка у складі української делегації працювала над розширенням міжрегіонального співробітництва та залученням партнерських потенційних інвестицій для Хмельницької області. Під час минулорічного Конгресу разом з іншими учасниками Мережі Трьох морів власне й відбулося підписання Угоди про економічну мережу регіонів Тримор’я.

Конгрес місцевого самоврядування ініціативи «Трьох морів», який проходитиме 12-13 червня цього року в Любліні – це вже четверта зустріч представників влади регіонів і країн, що входять до Ініціативи Трьох морів, яка знову отримала почесний патронат Президента Республіки Польща Анджея Дуди.

Під час цьогорічного випуску учасники зосередяться на таких питаннях, як безпека, штучний інтелект, ідея водневої економіки 3W та оцифрування. У програмі також будуть Дебати регіонів, дебати про культуру та проектні майстер- класи. Крім того, молоді лідери та інноватори представлять свої досягнення під час супутніх заходів. Як і щороку, Конгрес супроводжуватиме Економічний форум, який стане місцем зустрічі підприємців та експертів, які прагнуть поєднати науку з бізнесом.

Три попередні Конгреси зробили Люблін центром важливих дискусій, які слугують інтеграції та співпраці регіонів Центральної та Східної Європи. Загалом від 2021 до 2023 року захід відвідали майже 3500 людей з 25 країн світу.

попередня статтяУ пріоритеті – створення належних умов перебування підопічних у комунальних закладах соціального спрямування  
наступна статтяУ Хмельницькому університеті управління та права відкрили кабінет парламентаризму імені Дениса Монастирського