У пріоритеті – створення належних умов перебування підопічних у комунальних закладах соціального спрямування  

Голова обласної ради Віолета Лабазюк разом з начальником управління з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради  Едуардом Монастирським відвідали Кушнирівський будинок-інтернат для людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

У будинку-інтернаті, який надає соціальні послуги стаціонарного догляду, наразі проживає 46 підопічних – 21 лежачих хворих, 13 осіб з інвалідністю та 14 внутрішньо переміщених осіб.

Голова обласної ради ознайомилася зі станом проведення ремонтних та косметичних робіт в установі, які будо здійснено власними силами працівників закладу. Це, зокрема, облаштування місць під розміщення генераторів та приміщення під склад непродовольчих товарів. Окрім того, придбано медичні та звичайні ліжка, шафи, килимове покриття.

За словами директорки закладу Любові Соломіної, проблемними питаннями залишаються капітальний ремонт кухні та їдальні, облаштування простого укриття пожежною сигналізацією, утеплення фасаду, придбання меблів, автомобіля для перевезення інвалідів у візках, облаштування подвір’я з відпочинковими зонами.

Під час спілкування з мешканцями установи Віолеті Лабазюк приємно було почути схвальні відгуки про роботу обслуговуючого персоналу, який, за словами літніх людей, цілодобово приділяє максимум зусиль для їх комфортного проживання, а також подарує щиру усмішку, підтримає теплим словом.

«Основне функціонування будинків-інтернатів – забезпечення прав та інтересів підопічних, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів, – зазначила Віолета Олександрівна. – Варто наголосити, що колектив закладу  робить усе можливе для створення таких комфортних умов. Ми почули від мешканців лише схвальні слова про роботу персоналу. А це – найголовніша оцінка».

попередня статтяКоманда бібліотечних працівників Хмельниччини взяла участь у всеукраїнській конференції
наступна статтяВіолета Лабазюк: «Працюємо над розширенням міжрегіонального співробітництва»