Відбувся випуск ліцеїстів Військового ліцею  Державної прикордонної служби України

15 червня відбувся випуск ліцеїстів Військового ліцею Державної прикордонної служби України. Сьогоднішній випуск ліцеїстів – п’ятнадцятий від дня створення ліцею та вже другий на теренах Хмельниччини після релокації навчального закладу з Сумщини.

В урочистостях взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, представники обласної військової адміністрації, Хмельницької міської ради, керівництво Військового ліцею та Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, батьки ліцеїстів та працівники навчального закладу і НАДПСУ.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували усіх, хто віддав життя за вільну і незалежну Україну.

За попередні роки існування ліцей, який готує вихованців для вступу у вищі навчальні заклади сил оборони України, випустив більше двох тисяч випускників.

Важливо, що заклад має на меті надання якісної підготовки юнаків для вступу до вищих військових навчальних закладів військових формувань та силових структур України, надання державної допомоги у вихованні дітей-сиріт, дітей з багатодітних сімей, учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та дітям внутрішньо переміщених осіб України.

Наразі у ліцеї-інтернаті навчається 252 ліцеїсти.  Цьогоріч свідоцтво про завершення навчання отримали 69 ліцеїстів, серед яких і двоє золотих медалістів. 54 випускники виявили бажання продовжити навчання у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, решту – в інших закладах вищої освіти системи безпеки і оборони нашої держави.

Заступник голови обласної ради вручив ліцеїстам свідоцтва та нагрудні знаки «Випускник ліцею».

У своєму вітальному слові від імені керівництва і всього депутатського корпусу обласної ради Валентин Соколюк зазначив, що захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком людей мужніх та відважних.

«Ви проявили сміливість, обравши у такий відповідальний для нашої країни час професію захисника Батьківщини. Я вам за це щиро дякую. Також дякую вашим батькам за патріотичне виховання своїх дітей. Слова вдячності адресую також викладачам, всьому колективу ліцею за навчання та виховання достойної зміни наших захисників, які готові до вступу до вищих навчальних закладів сил безпеки і оборони України. Вам, дорогі ліцеїсти, є з кого брати приклад і ким пишатися. Бойовий шлях наших прикордонників – це приклад реального патріотизму, свідчення вірності Військовій Присязі та українському народові. Бажаю успіхів у подальшому навчанні та службі, зичу віри у свої сили. Слава Україні!», – сказав Валентин Іванович, звертаючись до ліцеїстів-випускників, та побажав подальших успіхів у навчанні та службі в ім’я захисту рідної України.

За сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок в удосконалення навчально-виховного процесу, наполегливість, високий професіоналізм, активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді та з нагоди випуску ліцеїстів Валентин Соколюк нагородив Грамотою обласної ради вчителя закладу загальної середньої освіти відділу педагогічного забезпечення Військового ліцею Державної прикордонної служби України Геннадія Костовського.

За вагомі успіхи у навчально-виховному процесі, натхненну працю, наполегливість, досягнення високих показників якості знань, активну громадську діяльність та з нагоди випуску ліцеїстів Подяку обласної ради оголошено вихованцям Військового ліцею Державної прикордонної служби України: ліцеїсту 4 роти Владиславу Майку, віце-сержанту 2 роти Івану Примаченку та віце-сержанту 2 роти Данилу Холоші.

Під час заходу було вручено орден «За мужність» III ступеня полковнику (посмертно) Чемерису Роману Григоровичу, захиснику гарнізону Маріуполь, державну нагороду отримав син, випускник ліцею Єгор Чемерис.

Ліцеїстів із завершенням навчання також привітали Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Олександр Луцький, ректор Військового ліцею Державної прикордонної служби України Валерій Хіміч, у відеорежимі долучився голова Державної прикордонної служби України, командир прикордонного загону « Сталевий кордон» Валерій Падитель, народні депутати України.

попередня статтяВічна пам’ять та слава Героям, які загинули за незалежність України!
наступна статтяЗнайомство з Хмельниччиною: ландшафтний заказник «Совий Яр»