Для фінансово-кредитної підтримки виробництва здорового харчування надано майже 250 тисяч гривень

Відбулося чергове робоче засідання Інвестиційної ради Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області, в якому за дорученням голови обласної ради Віолети Лабазюк взяв участь заступник керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Юрій Марущин.

Під час засідання члени Інвестиційної ради на чолі з виконуючим директора Фонду Оленою Коц розглянули звернення фізичної особи-підприємця Товщик І.Г.  щодо надання фінансово-кредитної підтримки. Звернення стосувалося розширення виробництва продуктів харчування, а саме збільшення обсягів реалізації продукції та відкриття нового напряму діяльності. В якості забезпечення виконання зобов’язання позичальником перед Фондом запропоноване рухоме майно.

За рахунок коштів обласного бюджету підприємець планує придбати виробниче обладнання.

Основним видом діяльності ФОП Товщик І.Г. є здійснення з 2019 року підприємницької діяльності, пріоритетним видом якої є виробництво продуктів харчування, а саме натуральних корисних солодощів, медових десертів, крем-меду, пастили, фріпсів, трав’яних чаїв, які поєднуються у вишукані подарункові набори. Вся продукція відповідає державним стандартам якості, не містить цукру, консервантів та інших сумнівних складників.

Позичальником реалізовується соціальний проєкт  «ФронтМед» заснований у 2017 році ветеранами АТО та членами їх родин, який покликаний допомогти соціальній адаптації та самореалізації даної категорії, підтримує тісний зв’язок та взаємодію з іншими ветеранськими бізнесами, а також є мотивуючим прикладом для самореалізації соціально вразливих категорій населення.

Як зазначили представники ФОП Товщик І.Г., аби бути конкурентними в даному напрямку і мати можливість виготовляти високоякісний продукт потрібно покращити матеріально-технічну базу підприємства, що в свою чергу допоможе зменшити собівартість виготовленої продукції та принести додатковий прибуток. Підтримка з обласного бюджету даної ідеї допоможе відкрити новий напрям діяльності, створить два додаткові робочі місця, перерозподілить структуру постійних витрат, що в свою чергу зменшить собівартість продукції. Основним завданням, яке підприємство ставить перед собою з даного напрямку – це нарощування потужностей та збільшення асортименту продукції, що дасть змогу популяризувати бренд.

Загальна вартість проєкту становить 565 288 гривень. Фінансування витрат передбачається за рахунок двох джерел: власних коштів  315 769 гривень (55,86 %) та залучених кредитних коштів 249 519 гривень (44,14 %).

Члени Інвестиційної ради одноголосно підтримали надання фінансово-кредитної підтримки ФОП Товщик І.Г.  та  наголосили, що відчувається індивідуальний підхід підприємця до виробництва здорової продукції, яка заслуговує на увагу та є конкурентоспроможною.

попередня статтяПланові стоматологічні послуги стануть безоплатними для ветеранів та військових  
наступна статтяОбговорили особливості реалізації митної політики