Правління Української асоціації районних та обласних рад розглянуло важливі питання своєї діяльності  

Після обговорення основного питання програми засідання законодавче забезпечення впровадження реформи профільної середньої освіти, члени Правління УАРОР розглянули низку питань щодо статутної діяльності організації.

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко поінформувала присутніх про результати участі Асоціації у Конференції з відновлення України 2024 (URC2024), яка відбулась у Німеччині.

З результатами робочої поїздки до Люблінського воєводства та участь у роботі Конгресу місцевого самоврядування Ініціативи трьох морів членів Правління ознайомила віце-президент УАРОР з питань соціальної політики та охорони здоров`я, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Також учасники засідання проаналізували стан функціонування районних та обласних рад, розглянули ініціативи членів Асоціації, які потребують звернення Асоціації до органів державної влади, заслухали звіт Секретаріату Асоціації про поточну роботу за період січень-червень 2024 року, про фінансово-господарську діяльність у 2024 році.

«Українська асоціація районних та обласних рад є потужною силою, яка відстоює інтереси місцевого самоврядування як на державному, так і на міжнародному рівнях. Обласні та районні ради напряму комунікують з громадами, тому знають, які потреби є у населення та як їх краще вирішувати. Спроможні громади і регіони є ключовою умовою для Перемоги над ворогом, процесу відновлення держави та прискорення євроінтеграції України. Тому об’єднуємо зусилля заради спільної мети»,резюмувала голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Захід організовано Правлінням УАРОР, Швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» та Хмельницькою обласною радою.

 

попередня статтяУ Хмельницькому на засіданні правління УАРОР розглянули питання щодо реформи профільної середньої освіти
наступна статтяМіжнародне співробітництво громад: Президент підписав Закон