Суспільно-наукова платформа “Хрещення. Становлення. Перемога” об’єднала дев’ять областей України

До  Дня Української Державності  у Хмельницькому вже третій рік поспіль,  за ініціативи голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк проходить  суспільно-наукова платформа “Хрещення. Становлення. Перемога”.

“Хмельниччина традиційно у День Державності України зустрічає гостей з інших регіонів, – зазначила голова обласної ради Віолета Лабазюк. – Разом ми будемо говорити про основні цінності нашого народу, про історію створення Української держави, а також підписуватимемо меморандуми про міжрегіональну співпрацю”.

Захід розпочався з молитви на добрі справи, яку прочитав Владика Павло, Архієпископ Хмельницький і Шепетівський Православної церкви України (ПЦУ). А настрою єдності та патріотизму додав перегляд документального фільму “Становлення державності”.

У форматі відеозвернень привітали учасників платформи з прийдешнім Днем Державності України міжнародні партнери Хмельницької обласної ради – Президент сенату штату Юта (США) Стюарт Адамс, Маршалок Куявсько-Поморського воєводства (Польща) Пьотр Цалбецкі та Маршалок Люблінського воєводства (Польща) Ярослав Став’ярський (в особі Голови Комісії з питань міжнародної співпраці, Уповноваженого до справ гуманітарної допомоги Україні, пана Збігнєва Войцеховського).

“Сьогодні ми зібралися на теренах Хмельниччини з нагоди Дня Державності України. Для кожного свідомого українця цей день є важливим, враховуючи багатовікову складну історію українського народу, який впродовж багатьох віків виборював свою землю та своє право на державу. Завдячуючи Збройним силам України, нині ми маємо можливість проводити такі заходи. Суспільно-наукова платформа – це потужний комунікаційний майданчик. Ми маємо комунікувати між собою, співпрацювати та ділитись досвідом, а також далі продовжувати реалізовувати міжрегіональну політику задля розвитку наших регіонів. Сподіваюся, що сьогодні ми визначимо спільні вектори подальшого розвитку наших областей”, – зазначила Віолета Лабазюк, звертаючись до учасників зібрання.

Голова обласної ради розповіла про співпрацю Хмельниччини зі швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD.  Нещодавно Агенція регіонального розвитку Хмельницької області підписала відповідну угоду на отримання гранту.

У заході взяли участь керівники обласних рад з дев’яти регіонів України: Вячеслав Соколовий − голова Вінницької обласної ради, Григорій Недопад − голова Волинської обласної ради, Роман Сарай − голова Закарпатської обласної ради, Андрій Карауш − голова Рівненської обласної ради, Володимир Болєщук − перший заступник голови Тернопільської обласної ради, Анатолій Підгорний − голова Черкаської обласної ради, Михайло Павлюк − заступник голови Чернівецької обласної ради, Олена Дмитренко − голова Чернігівської обласної ради.

Також до учасників платформи звернулися начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

До заходу долучилися заступники голови обласної ради Володимир Гончарук, Валентин Соколюк та Тетяна Зеленко, депутати обласної ради, голови районних рад та  територіальних громад, керівники закладів освіти області, військовослужбовці, представники організацій громадянського суспільства.

Під час заходу керівники обласних рад мали змогу обговорити питання про співпрацю обласних рад. Йшлося про міжрегіональну допомогу регіонам, постраждалим внаслідок війни та обмін досвідом щодо реалізації грантових проєктів.

Суспільно-наукова платформа “Хрещення. Становлення. Перемога” стала фундаментом нової співпраці між регіонами.

 

попередня статтяКонгресові слухання законопроєктних змін для розвитку співробітництва громад
наступна статтяГрантові можливості для громад у сфері культури, енергетики та медицини