Подяками обласної ради відзначено кращих працівників будівельної галузі

Щорічно, у другу неділю серпня, в Україні відзначається День будівельника.

Будівельник – це не просто професія, це досить потужна й відповідальна суспільна місія, адже результатами праці будівельників користуються жителі міст, селищ та сіл щодня.

Наслідком щоденних ініціатив та наполегливої праці будівельників є не лише фронт робіт для інженерних, монтажних та проектних організацій, а й нові робочі місця, розвиток соціальної інфраструктури, покращення добробуту жителів області, відновлення України.

З нагоди професійного дня Подяками обласної ради відзначено кращих працівників будівельних підприємств та організацій області за вагомий внесок у розвиток будівельної галузі Хмельницької області, будівництво військових та інженерно-технічних споруд, високий професіоналізм, підвищення ефективності будівельного виробництва, активну громадянську позицію.

Україна вже другий рік знаходиться у стані повномасштабної війни, яка сильно позначилася на будівництві. Це стосується як відновлення будівель та інфраструктури, так і будівельної галузі в цілому, яка зазнала значних руйнувань. Тільки за офіційними даними, внаслідок війни в Україні зруйновані або пошкоджені майже мільйон житлових будинків, десятки тисяч нежитлових об’єктів, тисячі кілометрів доріг, залізниць, мостів тощо.

З початком повномасштабного вторгнення велика частина українських підприємств була змушена призупинити або обмежити виробництво, частина – переорієнтувалась на потреби Збройних сил України.

Відновлення, житлове будівництво і реконструкція, спорудження і модернізація виробництв, об’єктів цивільного захисту, зведення фортифікаційних споруд,  будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб – основні сегменти розвитку будівельної галузі під час війни. При цьому реконструкція стосується не лише перебудови пошкоджених будівель, а й перегляду існуючої забудови, в ракурсі підвищення енергоефективності та безпеки. Це, до прикладу, інспектування існуючих бомбосховищ, перетворення наявних підвалів і будівництво нових укриттів.

Сьогодні важливо розуміти, що відбудова країни не має бути просто відтворенням того, що існувало раніше. Повоєнна відбудова України передбачає не лише містобудівну і архітектурну, а й економічну і соціокультурну модернізацію країни.

Шановні будівельники! Висловлюємо вам слова щирої вдячності за вашу нелегку, але таку потрібну працю. Бажаємо вам сміливих архітектурних рішень та професійного зростання,  аби кожен проєкт завершувався успішно і результати вашої праці пережили століття.

Своїми руками ви створюєте майбутнє нашої держави.

Слава Україні!

попередня статтяЯк батькам, котрі усиновили дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування, оформити виплату в Дії?
наступна статтяОголошується конкурс на заміщення посади ректора Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка