З Днем молоді, Україно!

Міжнародний день молоді – день, який відзначається в різних країнах у різні дати з метою вшанування молоді та їхнього внеску у суспільство. Зазвичай цей день супроводжується заходами, які спрямовані на розвиток молодіжних ініціатив та підтримку їхнього зростання.

Уже чотири роки поспіль, згідно з Указом Президента України, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій нашої держави, було обрано дату відзначення цього дня – 12 серпня.

Молоде покоління у всіх країнах є головним людським ресурсом для розвитку, позитивних соціальних змін і технологічних інновацій. Енергійність і широта поглядів юнацтва відіграють центральну роль у процесі розвитку людських спільнот. Молодь – це люди, на яких покладаються надії, і з ким пов’язане майбутнє кожного з нас та всієї країни загалом.

Цьогоріч, як і в минулі роки від початку повномасштабного вторгнення РФ, в Україні не проходять святкування з велелюдними розвагами та масовими концертами. Але це не привід забувати про свято. Варто привітати всіх причетних із Днем молоді (а за нормами ООН це люди від 14 і до 44 років), адже саме вони зараз творять історію держави, захищаючи на полі бою її незалежність, та творять нове майбутнє Української держави.

Міністерством молоді та спорту України спільно з Радою з молодіжних питань при Президентові України, у рамках тематичних заходів до Дня молоді,  відбудеться проведення з 9 по 18 серпня 2024 року загальнонаціональної соціальної кампанії «Тиждень молоді», що має на меті засвідчити прагнення української молоді до інтеграції в європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи.

попередня статтяОлімпіада-2024: Україна посіла 22 місце серед 206 країн
наступна статтяТриває реєстрація на щорічний забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України”