Внутрішньо переміщені особи ще трьох громад області отримали грошові сертифікати

Сьогодні голова обласної ради Віолета Лабазюк відвідала з робочою поїздкою Антонінську, Заслучненську та Щиборівську територіальні громади.

У межах поїздки голова облради спільно з керівництвом Антонінської селищної ради зустрілася з родинами внутрішньо переміщених осіб, які проживають у населених пунктах цієї територіальної громади.

У Заслучненській громаді відбулася зустріч Віолети Лабазюк з сім’ями переселенців та з селищним головою Анатолієм Розумним.

Кілька десятків родин внутрішньо-переміщених осіб знайшли прихисток у населених пунктах Щиборівської сільської тергромади, з якими голова обласної ради разом з керівництвом сільської ради теж провели зустріч.

«Наразі на Хмельниччині проживає майже 71 тисяча ВПО. Завдячуючи підтримці закордонних партнерів обласна рада намагається допомогти переселенцям впоратись з тимчасовими труднощами, для яких наш регіон став другою домівкою», – зазначила Віолета Олександрівна.

Водночас, Віолета Лабазюк розповіла переселенцям про державні програми, за допомогою яких ВПО можуть отримати низку соціальних послуг та виплат.

За сприяння обласної ради у рамках сьогоднішніх зустрічей 215 сімей внутрішньо-переміщених осіб зазначених вище громад отримали грошові сертифікати. Їх вдалося залучити у співпраці з благодійним фондом «Разом до Перемоги. Хмельниччина» та завдяки благодійним пожертвам американської релігійної організації «Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні» (штат Юта).

Як повідомлялося, такі домовленості були досягнуті головою обласної ради Віолетою Лабазюк під час розпочатої співпраці з американськими партнерами майже два роки тому. Наразі ця співпраця продовжується.

Варто зауважити, що місцевими радами на місцях створюються для сімей внутрішньо-переміщених осіб всі достатні умови проживання та надається їм всебічна підтримка. Разом з тим, за словами самих переселенців та очільників громад,  допомога з боку обласної ради є вагомою і необхідною.

попередня стаття«Нитка єднання»: мешканці Хмельниччини долучилися до всеукраїнської акції