На Хмельниччині відбулося  засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Сьогодні відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Хмельницької області.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Віолета Лабазюк, народні депутати України, керівництво обласної військової адміністрації, голови районних рад, районних військових адміністрацій та територіальних громад, керівники структурних підрозділів ОВА, Державної служби надзвичайних ситуацій. У режимі онлайн до роботи Конгресу долучилися  представники міністерств України: соціальної політики, охорони здоров’я, у справах ветеранів, економіки, освіти та науки, з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, громад, територій та інфраструктури, фінансів, енергетики.

Учасники заходу обговорили питання щодо відновлення та розвитку економічного потенціалу області, питання енергетичного потенціалу, захисту об’єктів інфраструктури, організації безпечного освітнього середовища, роботи закладів охорони здоров’я області, інтеграції та соціалізації ветеранів.

У своєму вітальному слові голова обласної ради Віолети Лабазюк зазначила, що важливим аспектом сьогодні є злагоджена та ефективна співпраці на благо Хмельниччини зокрема, і всієї держави загалом.

«На Хмельниччині, яка є тиловою областю,  відмічається злагоджена робота усіх гілок влади, бізнесу, усіх платників податків, що у підсумку декламує гарні показники економічного розвитку області. Маємо непогані здобутки в освітній та медичній сферах, де зміцнюється матеріально-технічна база, впроваджуються заходи у рамках програми енергоефективності та енергозбереження. Завдяки повсякденній нелегкій роботі наших аграріїв та їхнім досягненням область вважається  потужним агропромисловим регіоном – зазначила Віолета Олександрівна. – На разі у нас одне з пріоритетних завдань – підтримувати Збройні сили України. Вдячна головам тергромад, за те, що у більшості громад працюють програми з підтримки військових частин. Депутатами Хмельницької обласної ради спільно із обласною військовою адміністрацією за підсумками продажу об’єктів у рамках програми приватизації було спрямовано 54 млн. 450 тис. гривень на військові формування області».

Віолета Лабазюк подякувала усім за злагоджену роботу, за те, що попри непрості  умови, складну фінансову ситуацію, ракетні обстріли працюють, щоденно роблять свій внесок задля наближення перемоги, дбають про жителів нашої області та велику кількість внутрішньо-переміщених осіб. Окремо подякувала територіальним громадам, де працюють комплексні програми з підтримки ВПО.

Під час обговорення питань порядку денного приділили увагу підготовці до нового навчального року та створення безпечних освітніх середовищ у навчальних закладах; відновленню та розвитку енергетичного потенціалу області, розвитку об’єктів медичної інфраструктури області.

На Хмельниччині зараз налічується 623 заклади дошкільної та 523 – загальної середньої освіти.  І стоїть важливе завдання здійснювати освітній процес з 2 вересня  в режимі офлайн. Міністерство освіти спільно з ДСНС України напрацювали ряд вимог до облаштування приміщень. Аби  забезпечити безперервність навчального процесу, ці вимоги повинні  бути виконані: створені простори шляхом укріплення приміщень або зведені модульні захисні споруди.

Ще одне надважливе питання – енергозбереження та підвищення енергоефективності.  З метою впровадження заходів з модернізації теплопостачальних систем у закладах освіти, охорони здоров’я та інших бюджетних установах краю у Хмельницькій області діє обласна програма підвищення енергоефективності на 2022-2026 роки, у рамках якої в декількох громадах проводяться роботи з переведення теплопостачання на альтернативні джерела енергії, що дозволить зменшити залежність від традиційних енергоресурсів.

Також триває робота зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я області,  і як наслідок, забезпечення якісних медичних послуг населенню. Особлива увага приділяється реабілітації військових та підтримці їх родин. Так, у 2022-24 роках медичну допомогу в закладах обласного підпорядкування отримали більше 37 тисяч військовослужбовців, реабілітаційні послуги – більше 6 тисяч.

Хмельницька область є одним із регіонів, що активно працює над вирішенням ключових питань розвитку, забезпеченням стабільного функціонування інфраструктури та підтримкою наших громадян у цей складний час.

Як зазначила голова обласної ради, Конгрес є дієвим майданчиком для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад у вирішенні нагальних питань та проблем регіонів, і наголосила, що попереду ще багато невідкладних та важливих завдань.

попередня статтяСерпнева-2024: Всеукраїнська освітня конференція
наступна статтяУкрзалізниця створила спецрезерв квитків для військових