У Солобковецькій громаді запрацював Центр позашкільної освіти

Позашкільна освіта, як відомо, допомагає розвинути здібності та таланти дитини, які можуть бути корисними їй у житті, допомогти визначитися на перспективу з майбутньою професією.

Сьогодні за участю керівництва обласної ради, обласної та районної військової адміністрації, місцевої ради, сусідніх територіальних громад, духовенства, благодійників, дітей та батьків у Солобковецькій сільській територіальній громаді відбулося урочисте відкриття комунального закладу – Центру позашкільної освіти «Країна мрій».

У центрі позашкілля, який був реконструйований на базі Солобковецької загальноосвітньої школи, будуть працювати місцева дитяча музична школа та гуртки спортивно-туристичного,  художньо-естетичного, національно-патріотичного та науково-дослідницького напрямків. Також у Центрі планується організація молодіжно-ветеранського простору, що наразі є досить актуальним.

Позашкільний заклад матимуть можливість відвідувати приблизно 200 дітей.

На запрошення керівництва громади на непересічну подію завітала голова обласної ради Віолета Лабазюк, яка від імені депутатського корпусу облради привітала присутніх з важливою подією – відкриттям необхідного для виховання підростаючого покоління простору.

«Дуже важливо, аби наші діти зростали в Україні, яка для них буде країною мрій, а наше завдання – батьків, вчителів, влади, усіх натхненників робити все можливе, аби дитинство нашого підростаючого покоління, їхній розвиток,  самовдосконалення було на найвищому рівні. А здобуті у таких центрах навички їм неодмінно пригодяться для соціалізації, подальшої самореалізації та дорослої професійної діяльності,- зазначила Віолета Олександрівна. – Тож вітаю сьогодні громаду з цією визначною подією. Нехай діти максимально вдосконалюються, розвиваються, засвоюють для себе нові знання та зростають у вільній, незалежній Українській державі».

Принагідно Віолета Лабазюк поінформувала присутніх про відзначення напередодні від імені депутатського корпусу обласної ради  обдарованих дітей нашої області, які у галузі освіти, культури, спорту прославляють Хмельниччину далеко за її межами, і це все – підсумок вмілої  роботи вчителів, батьків та створення для розвитку дітей відповідних навчальних умов у громадах.

Голова обласної ради висловила слова вдячності Солобковецькому селищному голові Сергію Когуту, структурним підрозділам селищної ради, благодійникам та всім дотичним до відкриття «Країни мрій». Адже, як наголосила Віолета Лабазюк, створити середовище, яке сприятиме розвитку та виявленню потенціалу дітей – це певна інвестиція в їхнє майбутнє.За активну діяльність, спрямовану на завершення реконструкції та початку роботи Центру позашкільної освіти, багаторічну плідну педагогічну діяльність, впровадження сучасних методів навчання й виховання, наполегливість та ініціативу Віолета Лабазюк вручила Подяку обласної ради Наталії Данильчук – начальнику відділу освіти, молоді та спорту Солобковецької сільської ради.

Довідка.

Реконструкція двоповерхової будівлі Солобковецької загальноосвітньої школи під комунальний заклад «Центр позашкільної освіти» Солобковецької сільської ради була розпочата у 2019 році та завершено будівельні роботи у липні 2023 року.

Центр позашкільної освіти збудовано у рамках програми Президента України «Велике будівництво». На ці потреби було спрямовано кошти «Державного фонду регіонального розвитку» – 12 093, 576 тис. грн та з місцевого бюджету  –  829, 655 тис. гривень. Також до реконструкції були залучені кошти благодійних організацій.

Генеральний підрядник, який здійснював реконструкцію, – Приватне мале підприємство «ЛІДЕР».

Спонсорську допомогу надали наступні підприємства: ТОВ «Герром Інвест-Ярмолинці», ТОВ «Енселко агро», ТОВ «Контінентал Фармерз».

попередня статтяХмельницька обласна філармонія запрошує на «Класику просто неба»