Громади мають шанс виграти 100 000 доларів: стартував Конкурс #ГромадаНаВсі100

Мета конкурсу – популяризувати вдалі практики й ініціативи територіальних громад, а ще показати роль громад у розвитку та відновленні країни. Громади можуть подавати свої ідеї з місцевого економічного розвитку чи соціальні ініціативи і виграти до 100 тисяч доларів.

Хто може взяти участь: Заповнити анкету на участь у конкурсі може будь-яка українська територіальна громада з населенням не більше за 100 тисяч.

Яким має бути проєкт?

Проєкт має сприяти місцевому економічному розвитку територіальної громади або підтримувати соціальні ініціативи, бути актуальним і важливим. Він повинен передбачати чіткі плани та графік реалізації, наприклад, у вигляді сформованого технічного завдання та/або плану реалізації. Проєкт має бути загальнодоступним для жителів громади, корисним для жителів, вирішувати місцеві проблеми територіальної громади, вдосконалювати місцевий процес у межах громади.

Скільки проєктів можна подати?

Від одного учасника на конкурс може бути подано один проєкт громади.

Чи потрібен власний внесок від учасника?

У проєкті, за бажанням учасника, може бути передбачено власний внесок або залучення внеску/ків інших партнерів. Наприклад, наданням матеріалів або сировини, обладнання або послуг, а також фінансового, майнового чи трудового внеску. Але це не обовʼязково.

Коли можна надсилати заявки?

Заявки прийматимуть до 29 вересня.

Що з надісланими заявками буде далі: Далі шляхом громадського голосування онлайн оберуть 20 кращих проєктів громад, ще 20 відбере експертне журі. Загалом конкурс міститиме чотири етапи відбору учасників і триватиме до 21 лютого 2025 року.

Що отримає переможець?

Громада-переможиця для реалізації проєкту отримає винагороду у вигляді робіт/послуг, майна (матеріалів, обладнання, товарів тощо), яке буде придбано й передано учаснику Програмою USAID DOBRE. Загальна вартість в гривнях не може перевищувати еквівалент 100 000 доларів США за курсом НБУ на дату подання заявки.

Детальніше з усіма вимогами можна ознайомитися в правилах конкурсу на сайті https://fakty.com.ua/hromady/

Конкурс #ГромадаНаВсі100 реалізується в партнерстві Програми USAID DOBRE зі Старлайт Медіа та Українським кризовим медіа-центром.

Джерело: Сайт «Децентралізація»

попередня статтяВіолета Лабазюк перебуває з робочою поїздкою у Польщі
наступна статтяКрізь призму надії. Трансформація в майбутнє