У Будинку рад експонується виставка у стилі декоративного розпису

Мистецтво врятує світ. Саме такі думки виникають, коли споглядаєш барвисті композиції у стилі декоративного розпису викладачки Волочиської дитячої школи мистецтв викладача Ганни Єрменчук-Гручман.

У приміщенні Хмельницької обласної ради відкрито виставку картин майстрині з Волочищини. Композиції, які є справжніми шедеврами прикладного мистецтва, представлені Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва.

Картини з фантастичними орнаментами та казковими птахами і подільськими візерунками вражають майстерністю та розмаїттям творчих задумів.

Виставка, хоч і невелика за кількістю робіт, але досить життєлюбна за змістом, тішить своїми різнокольоровими барвами, додає оптимізму та віри у перемогу добра над злом.

Ганна Єрменчук-Гручман народилася у 1969 році у селі Хмелівка Теребовлянського району Тернопільської області. Закінчила Косівський технікум народно-художніх промислів за спеціальністю «Художня кераміка», а також Українську академію друкарства у Львові за спеціальністю «Графіка».

Ганна Михайлівна працює викладачем Волочиської дитячої школи мистецтв, керівником дитячої художньої студії «Первоцвіт». Член Національних спілок майстрів народного мистецтва України та  художників України.

Основні галузі – декоративний розпис та графіка. Для творчості майстрині характерне заглиблення в українську культуру, фольклорні джерела, використання стилізованих образів – птахів та квітів – при відтворенні світу людських почуттів. Окремі роботи зберігаються в Українській академії друкарства.

Ганна Єрменчук-Гручман – активна учасниця всеукраїнських, обласних виставок. Провела понад 15 персональних виставок, зокрема, у Хмельницькій обласній державній адміністрації, Хмельницькому обласному художньому музеї, Хмельницькій міській раді. Її твори часто демонструвались в «Артгалереї» в Києві, виставлялись у Львові, Тернополі, Миколаєві, Вінниці. Майстриня – лауреат обласної премії імені Ніни Косарєвої, нагороджена багатьма  почесними грамотами та дипломами.

попередня статтяВіолета Лабазюк відвідала Солобковецький навчально-реабілітаційний центр
наступна статтяВідбулася координаційна онлайн-зустріч з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства