Спортсмени з Хмельниччини вибороли перемогу на чемпіонаті світу з пляжної боротьби


Протягом 18-20 вересня цього року у м. Катеріні (Греція) проходив чемпіонат світу з пляжної боротьби серед кадетів U17 та юніорів U20.

У складі збірної команди України брали участь вісім спортсменів з Хмельницької області, шість з них – вихованці комунального закладу обласної ради – Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

Чемпіоном світу серед юніорів U20 стала Галина Олексіївська, яка у поєдинках в групового раунду здолала представниць США, Японії, Греції, Сербії, на стадії 1/2 фіналу перемогла чемпіонку Європи 2024 року – румунку, а у фіналі виборола перемогу у японки.

Ще один спортсмен Хмельниччини – Костянтин Задоянчук у ваговій категорії +90 кг здолав американця, двох колег по команді, а у фінальному поєдинку здобув впевнену перемогу у представника з Греції.

Успіхи наших спортсменів – це результат щоденної плідної праці тренерів Юрія Дячка та Валентина Личака.

Також серед юніорок U20 – Таїсія Гега (70кг) посіла сьоме місце, а Єлизавета Хома завершила змагання із восьмим місцем у рейтингу.

Під наставництвом тренера Миколи Тарадая серед кадеток U17 у ваговій категорії до 50 кг бронзову нагороду здобула Олександра Карбовська.

Аліна Свірко – вихованка тренерів Власових – посіла четверте місце серед кадеток U17.

На жаль, в бронзовому фіналі трохи не вистачило сил для перемоги Анні Ніцевич (тренер – Личак Валентин).

У підсумку, в командному заліку збірна України посіла перше місце серед юніорок U20 та друге – серед юніорів.

Гордимося тим, що наші наполегливі спортсмени власним прикладом вкотре доводять усьому світу, що український народ – непереможний!

попередня стаття21 сесія обласної ради розпочала свою роботу
наступна стаття«ВОЛЯ ВИРІШУЄ ВСЕ»: відбудеться благодійний забіг на підтримку спецпризначенців