Надання якісної освіти – в пріоритеті


Сьогодні, у рамках робочої поїздки, голова обласної ради Віолета Лабазюк відвідала заклади освіти Хмельниччини. Разом із начальником управління з питань спільної власності територіальних громад Едуардом Монастирським вони ознайомилися із умовами, в яких надаються освітні послуги у комунальних закладах обласної ради – Чемеровецькому медичному фаховому коледжі та Голенищівській спеціальній школі.

Доступ до якісної освіти є ключовим фактором для успіху кожної дитини, і сьогодні вкрай важливо забезпечувати заклади освіти всіма необхідними ресурсами, задля покращення навчального процесу. Якісні знання допомагають молоді розвивати критичне мислення, реалізовувати свій потенціал, розширювати світогляд та навички, що в майбутньому сприятиме їхньому успішному впровадженню в суспільство.

Під час візитів Віолета Олександрівна наголошувала на важливості надання якісної освіти у хороших умовах для кожного учня та студента, підкреслюючи значущість приділенню уваги розвитку освіти на всіх рівнях. Запевнила, що забезпечення комфортних та сприятливих умов для здобуття знань становить один із основних напрямків роботи держави.

Станом на сьогодні у обох навчальних закладах завершено косметичний ремонт у всіх приміщеннях, упорядковано територію, кабінети та класи забезпечені усім необхідним обладнанням. Ознайомились із готовністю школи та коледжу до початку опалювального сезону. У закладах проведений технічний огляд опалювальних систем, забезпечений належний рівень тепла в усіх приміщеннях закладів. Освітні установи зробили усе можливе, аби створити комфортні умови для учнів та працівників під час холодної пори року.

Зважаючи на реалії сьогодення, особливу увагу було приділено безпечним умовам навчання, можливості залучення альтернативних джерел енергії та організації гнучкого графіку освітнього процесу, який адаптуватиметься до економного використання енергоресурсів. В сховищах проведено поточний ремонт, встановлено витяжно-притяжні вентиляції, придбано необхідну кількість генераторів для безперебійного енергозабезпечення.

У закладах освіти приділяють особливу увагу спортивному розвитку підростаючого покоління, адже вкрай важливо залучати молодь до активного способу життя.

У рамках підписаного, головою обласної ради Віолетою Лабазюк та керівником громадської спілки “Асоціація мультиспорт” Андрієм Поповим Меморандуму про співпрацю, учні та колектив Голенищівської спеціальної школи взяли активну участь у реалізації проєкту фізкультурно-спортивної роботи з розвитку різних видів спорту.

Також днями від Буддійської організації Японії “RISSO KOSEI-KAI” дітям було передано благодійну допомогу – шкільні набори, які містять у собі чимало корисного для навчання.

Для активного дозвілля у Чемеровецькому медичному фаховому коледжі створена належна база для проведення занять фізичної культури, діє декілька спортивних секцій: волейбольна, баскетбольна, шахи та легка атлетика. Студенти беруть участь у різноманітних обласних спартакіадах, турнірах і чемпіонатах з різних видів спорту та займають призові місця.

Навчальні заклади постійно працюють над зміцненням та розширенням матеріально-технічної бази та над вдосконаленням освітнього процесу шляхом впровадження інноваційних технологій.

Віолета Лабазюк висловила вдячність керівникам комунальних закладів та їхнім колективам за злагоджену та продуктивну роботу, направлену на створення гідних та комфортних умов навчання дітей в непростих сьогоднішніх реаліях, дотримуючись усіх вимог безпеки.





попередня статтяУ Вікіпедії пройде тиждень української мови