“Fashion Training Center: точка зростання для професіоналів”

У одному із бізнес-холів міста відбувся захід з нагоди відкриття проєкту “Fashion Training Center: точка зростання для професіоналів”. Проєкт реалізовувався Агенцією сталого розвитку спільно з Хмельницьким національним університетом та Бізнес-школою «Катран» в межах програми USAID «Мріємо та діємо».

За дорученням голови обласної ради Віолети Лабазюк у заході взяв участь її заступник Валентин Соколюк, який мав можливість ознайомитися із усіма особливостями освітнього проєкту на шляху до розвитку швейної промисловості нашого регіону.

До зустрічі також долучилися керівництво Хмельницької міської ради, обласного центру зайнятості, представники сфери освіти та експерти галузі.

Хмельниччина вже давно стала центром легкої промисловості в Україні. Проте сучасні виклики, з якими стикаються підприємства, потребують нових підходів. Недостатня кількість професійних кадрів та відтік робочої сили, особливо гостро постає питання залучення молоді до швейної галузі. З метою підтримки підприємництва, збереження та створення нових робочих місць обласною радою було прийнято відповідну програму.

ПроєктFashion Training Center” сприятиме молодіжним інноваціям, працевлаштуванню та формуванню кар’єри, а також надасть можливість реалізувати молодим людям свої мрії та ідеї.

“У такий складний для країни час ви робите корисну та важливу справу. Адже не секрет, що весь український бізнес зазнав значних збитків на початку повномасштабного вторгнення,  так само як і всі інші сфери нашого життя. Справа, яку ви реалізуєте, спрямована на розвиток та підтримку підприємництва в Україні. Вірю, що новий проєкт з підготовки кадрів для швейної галузі сприятиме професійному зростанню, адже його проведуть кваліфіковані експерти, – зазначив під час свого виступу Валентин Соколюк.– Не забуваймо, що успіх приходить до тих, хто не стоїть на місці, а постійно розвивається, вдосконалюючи свої знання, уміння та навички. Тож від імені голови обласної ради Віолети Лабазюк та депутатського корпусу бажаю організаторам та учасникам цього проєкту успішної реалізації планів! А усім нам – Перемоги та мирного майбутнього!».

За сумлінну працю, високий професіоналізм, активну діяльність, спрямовану на розвиток економічного потенціалу області, вагомий внесок у забезпечення ранньої професійної орієнтації школярів та підготовку висококваліфікованих кадрів для підприємств легкої промисловості Хмельниччини, творчу ініціативу, активну громадянську позицію в умовах воєнного стану Валентин Іванович нагородив колективи громадських організацій і кафедри технології та конструювання швейних виробів Хмельницького національного університету Грамотами обласної ради та пам’ятними подарунками.

У рамках проведення заходу, учасники ознайомилися з історіями успіху молодих підприємців фешн-індустрії. Вони поділилися порадами щодо створення власного бізнесу, із потенційними труднощами та способами їх подолання. Присутні отримали чимало натхнення та знань, які можуть допомогти їм розвивати свої власні проекти у майбутньому.

Керівники та координатори проєкту представили увазі гостей інноваційну програму навчання, яка базується на експрес-методах та орієнтована на практичні навички. Участь у проєкті дозволить швидко отримати необхідну кваліфікацію. Слухачі зможуть безпосередньо працювати на виробничих потужностях швейних підприємств, отримуючи реальний досвід. Ще однією особливістю є робота з підлітками. Мета – вже з юного віку залучати молодь до фешн-індустрії та підвищуючи їхню обізнаність у цій сфері.

 

 

попередня статтяНовини 33 Окремої механізованої бригади
наступна статтяРеформи роблять люди: МОН запускає програму для тих, хто готовий творити зміни у сфері освіти