Віолета Лабазюк: «Підтримка учасників АТО і операції об’єднаних сил – один із основних пріоритетів у діяльності обласної ради»

Голова обласної ради* Віолета Лабазюк зустрілася з представниками громадських організацій та спілок ветеранів – учасниками антитерористичної операції та операції об’єднаних сил щодо розвитку в області ветеранського простору.

У зустрічі також взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Соколюк.

Під час спілкування було обговорено питання щодо створення в області своєрідного ветеранського хабу – Будинку ветеранів, який буде своєрідним майданчиком для проведення різноманітних заходів та зустрічей, де учасники антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, а також члени їх сімей матимуть можливість обговорити поточні потреби військових та налагодити комунікацію з державним сектором і громадським суспільством.

Окрім того, під час зустрічі йшла мова про посилення заходів щодо реабілітації, а також соцзахисту ветеранів.

Керівник громадської організації «Простір можливостей» Оксана Коляда

поінформувала, що в Україні активно створюються заклади, хаби, де ветерани можуть отримати допомогу. Кожен проєкт із розвитку ветеранського простору адаптується до потреб області. За словами Оксани Коляди, це має бути пристосоване приміщення, куди будь-який ветеран, який приїхав в область, зможе прийти і отримати необхідну допомогу – психологічну, юридичну тощо.

Віолета Лабазюк зазначила, що «обласна рада готова сприяти ветеранській спільності у всіх вкрай важливих ініціативах, адже підтримка учасників АТО і операції об’єднаних сил була і є одним із основних пріоритетів у діяльності обласної ради. У свою чергу, ветеранські організації мають представити напрацьовану концепцію та принципи роботи цих просторів, а влада спільно з волонтерським рухом готова їх підтримати».

* повноваження призупинено відповідно до розпорядження від 14.12.2020 № 66/2020-к «Про призупинення виконання обов’язків голови Хмельницької обласної ради»

попередня статтяДо уваги зацікавлених осіб!
наступна статтяВиконання місцевих бюджетів до кінця року та підготовка проектів бюджетів на 2021 рік – посібник від U-LEAD з Європою