Сьогодні – восьма річниця Іловайської трагедії

Сьогодні в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день вважають Днем пам’яті  загиблих за свободу України. Указ про затвердження пам´ятного дня підписав Президент України Володимир Зеленський 24 серпня 2019 року.

29 серпня – восьма річниця початку виходу українських військових з оточення в Іловайську Донецької області. Дату 29 серпня обрано не випадково, саме в цей день у 2014 році в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів в один день.

Заступник голови обласної ради Валентин Соколюк спільно з головою обласної військової адміністрації Сергієм Гамалієм та його заступниками, керівництвом Хмельницької міської ради, представниками правоохоронних структур краю та громадськістю поклали живі квіти до меморіальної Стели пам’яті героїв Небесної Сотні та Героїв неоголошеної війни на сході України і пам´ятника Героям Небесної Сотні.

Учасники пам´ятного заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв-захисників незалежної України, згадали подвиг наших хлопців, тих, хто віддав свої життя за територіальну цілісність та свободу своєї країни.

Слава Україні! Слава Героям!

попередня статтяОнлайн-марафон “Доба пам’яті”
наступна статтяВіолета Лабазюк перебуває з робочим візитом у США