Покладання квітів та спільна молитва до Дня міста Хмельницького

Сьогодні Хмельницький відзначає 592 річницю з часу заснування. З цієї нагоди голова обласної ради Віолета Лабазюк, її заступник Валентин Соколюк взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Богдану Хмельницькому, Стели пам’яті Героям Небесної Сотні та неоголошеної російсько-української війни, пам’ятника Героям Небесної Сотні. До заходу також долучились перший заступник голови обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, представники Хмельницької міської ради, військовослужбовці, духовенство, містяни.

У мистецькому дворику, що в центрі міста, відбулася спільна молитва  священників кількох християнських конфесій за військових, які виконують бойові завдання, за полонених, за наших загиблих Героїв, за Україну та її народ, за жителів міста Хмельницького. Також до заходу долучився перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук.

«Ми зібрались, щоб помолитись за Україну, –  сказала у своєму виступі Віолета Олександрівна. –  Помолитись за її народ, за військових, за тих хлопців,  які ніколи не повернуться до власних домівок та родин, за дітей, які тікають від ракет під час повітряних тривог, за волонтерів, які щоденною працею збирають донати, помолитись за наше місто з нагоди 592 річниці з часу його заснування».

Голова обласної ради назвала  Хмельницький містом щасливих, добрих, справжніх людей-патріотів, кожен з яких на своєму місці робить вклад у наближення Перемоги. Адже в кожного українця, який проживає в Україні чи за її межами, є одна велика мрія – це наша Перемога.

«Боже, почуй наші молитви та прохання, – палко промовила Віолета Олександрівна, –  дай мужності і відваги нашим хлопцям на передовій, дай миру нашій Україні з усіма відновленими та збереженими територіями. А ми будемо віддячувати – нашою щоденною працею в усіх сферах, де ми працюємо. І будемо надалі робити наш вклад в наближення Перемоги. Боже великий, єдиний, нам Україну храни!»

«Слава славетному та незламному українському народу, слава місту Хмельницькому  та його жителям  – справжнім українцям! Слава Україні!», – завершила Віолета Лабазюк. Також вона побажала рідному місту розвитку та відновлення, та святкувати наступний, 593 рік заснування, вже з Перемогою.

попередня статтяШановні жителі та гості міста Хмельницький!
наступна статтяСьогодні – День захисників і захисниць України