Харчова промисловість – одна з найважливіших галузей господарського комплексу нашої держави.
Формують її безліч великих, середніх і малих підприємств, які виготовляють м’ясні, молочні продукти, хлібобулочні вироби, напої та багато іншого. Від працівників саме цієї галузі залежить кількість та якість продукції, якою забезпечується щоденний раціон громадян.
Товариство з обмеженою відповідальністю «Деражнянський молочний завод» займає одну з кращих позицій серед молокопереробних підприємств Хмельниччини та є сучасним молокопереробним підприємством, продукція якого давно стала популярною у споживачів в Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Київській, Львівській, Волинській, Ровенській, Тернопільській, Івано-Франківський, Закарпатській, Полтавській областях. Деражнянський молокозавод здійснює експорт молочної продукції до Німеччини та Польщі.
Основним видом діяльності підприємства є заготівля молоко від сільськогосподарських товариств, приватних господарств населення і виробництво понад 30-ти видів продукції під торгівельною маркою «Деражня», які мають в своєму складі практично все, що необхідно організму людини, мабуть тому воно користується неабияким попитом серед споживачів.
Якісна продукція та високі досягнення у роботі підприємства ТОВ «Деражнянський молочний завод» багаторазово були відзначені почесними грамотами та дипломами.
З нагоди Дня працівників харчової промисловості працівників Деражнянського молочного заводу відзначили Подяками обласної ради.
Депутат обласної ради Олена Лемещук, начальник відділу матеріально-технічного постачання від імені голови обласної ради Віолети Лабазюк, усього депутатського корпусу привітала колектив з професійним днем та зазначила, що на даний час молокопереробне підприємство має найкращі традиції здорового харчування і визнання в галузі, але жодна справа не має розвитку без потужної професійної команди, молокозавод славиться відповідальними, дисциплінованими працівниками, високоосвіченими спеціалістами, які виготовляють живий і корисний продукт.
За сумлінну працю, вагомі виробничі досягнення, значний особисти внесок у підвищення ефективності розвитку харчової і переробної промисловості області, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників харчової промисловості Олена Лемещук нагородила Подяками обласної ради кращих представників підприємства: лаборанта хіміко-бактеріологічного аналізу Галину Надахівську; сировара Ольгу Куценкову, маслороба Валентину Копецьку, головного інженера Ігоря Скворцова.