Підтримуючи матеріально-культурну спадщину

Голова обласної ради Віолета Лабазюк зустрілася з цікавими особистостями, які вкладають всі свої зусилля в розвиток культурного бренду подільської кухні.

Ресторатор та викладач Анна Діль, краєзнавець, науковець, знавець локальної й гастрономічної історії Вікторія Церклевич та директор Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Майя Онищук  розповіли про початок глобальної роботи – дослідження традиційної кухні регіону та підготовку до видання ілюстрованого альманаху з гастрономічної культури «Поділля має свій смак!».

Метою видання є збереження та розвиток нематеріальної культурної спадщини, туристично-ресторанного бізнесу регіону, гідна репрезентація наших надбань.

«Ми глибоко усвідомлюємо, що національна кухня – це не просто набір продуктів. Це – історія, культура та традиції чудової країни з великою історичною спадщиною. Радує, що виходять дослідження гастрономічної культури України, і це лише початок великого шляху,- зазначила Віолета Олександріна.- Завжди готова сприяти ініціативам, що популяризують культурні цінності, традиції краю та країни в цілому. Адже саме за українську ідентичність, історію, культуру, звичаї та народну автентичність щоденно борються захисники та захисниці. Головне для розвитку української гастрономічної культури зараз – це перемога».

 

попередня статтяДо уваги представників органів місцевого самоврядування та громадськості!
наступна статтяЗаклади культури обласної комунальної власності прозвітували про свою діяльність у 2024 році