
Здавалося б, у наш жорстокий час протистояння з ворогом не до кулінарних рецептів і вишуканих страв. Але, як відомо, українці завжди ставилися до їжі з превеликою пошаною. Бо це наша культура, звичаї, обряди. Це те, що становить нашу національну ідентичність. Це те, що становить цінності, які нам дорогі, за які борються наші мужні захисники та захисниці.
Саме тому на Хмельниччині продовжується низка презентацій унікального видання – ілюстрованого альманаху з гастрономічної культури «Поділля має свій смак!».
Сьогодні за участі заступника керівника виконавчого апарату Тетяни Зеленко та авторів видання – Вікторії Церклевич, Анни Діль, Артема Блаути та Майї Онищук, а також працівників культури, професійно-технічної освіти й представників бізнесу відбулася презентація книги, яка стала результатом багаторічної роботи з дослідництва, розробки та просування бренду локальної кухні Поділля. Захід відбувся у комунальному закладі – Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтв.
“Це видання – це не просто збірка рецептів, це насправді, енциклопедія подільського смаку, це сплетіння кулінарної спадщини, культура гостинності, любов до рідного краю. Кожна українська господиня є берегинею національних традицій, а кожен рецепт – це окрема історія: села, родини, цілих поколінь. Особливо приємно зазначити, що автори ілюстрованого альманаху продовжують гарну традицію нашого народу: передавати свої знання та досвід майбутнім поколінням, які повинні розуміти як наш край відрізняється від інших”, – зазначила під час свого виступу Тетяна Іванівна.






