Голова обласної ради привітала рятівників з професійним днем

Сьогодні в нашій державі відзначається День рятівника.

З цієї нагоди на території державного пожежно-рятувального підрозділу Головного управління  Державної служби надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області відбулися урочисті заходи, в яких взяла участь голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Віолета Олександрівна від імені депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто привітала рятівників з професійним днем та  подякувала кожному, хто здійснює щоденний подвиг, рятуючи від страшних наслідків вогню та води, а сьогодні ще й від жахливих руйнувань через російські масовані атаки на об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки.

«Місія рятувальника – надвіповідальна. Кожен раз, зустрічаючись з вашим героїчним колективом, переконуюся, що випадкових людей у лавах ДСНС немає. Адже це покликання та вибір кожного, хто готовий прийти на допомогу людям, які опинилися у біді. Ви щодня рятуєте життя інших людей, ризикуючи своїм. І приходите на допомогу, коли вона потрібна, – сказала Віолета Лабазюк, звертаючись до працівників ГУ ДСНС в області. – За кожним вашим мужнім кроком стоїть відмінна фахова підготовка, високий професіоналізм та досвід. Ваша готовність запобігти і ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій, захистити здоров’я та життя людей, викликають заслужену повагу і шану. Адже кожен успішно подоланий виклик має найціннішу нагороду – збережені життя. Ви цілодобово перебуваєте у бойовій готовності, перші вступаєте в двобій з небезпекою, і перші ризикуєте життям. Переконана, що ваш високий професіоналізм і надалі сприятиме виконанню важливих завдань, а головне – наближенню нашої Перемоги».

З нагоди Дня рятівника Віолета Лабазюк вручила Подяки обласної ради кращим у професії працівникам Головного управління ДСНС в області за сумлінне виконання службових обов’язків, вірність Присязі, самовіддане служіння українському народові, вагомі професійні досягнення, активну громадянську позицію.

Окрім того, голова обласної ради передала «надзвичайникам» сертифікати на отримання спецтехніки для виконання завдань – на аеродромний пожежний автомобіль на шасі MAN та на компресори високого тиску.

Начальник Головного управління ДСНС в області Едуард Братко вручив рятівникам відзнаки «Герой-рятівник» та нагрудні знаки «За відвагу в надзвичайній ситуації».

Після офіційної частини Віолета Лабазюк разом з керівництвом обласної військової адміністрації, Хмельницької міської ради та ГУ ДСНС в області оглянули техніку і приміщення реконструйованої пожежної частини державного пожежно-рятувального підрозділу.

Далі працівники ДСНС продемонстрували практичне показове навчання та навички, які вони застосовують у разі надзвичайних ситуацій.

попередня статтяДля вихователів закладів дошкільної освіти — безоплатний онлайн-курс з вивчення англійської мови
наступна статтяКомунальний заклад обласної ради передав зарядні станції на запит військового формування з Хмельниччини