Голова обласної ради відвідала Плужненський ліцей та Ямпільську спеціальну школу


У рамках робочої поїздки до Шепетівського району Віолета Лабазюк разом із начальником управління з питань спільної власності територіальних громад Едуардом Монастирським відвідала комунальні заклади обласної ради та зустрілася з керівниками – директором Плужненського ліцею – Конончуком Ростиславом та директором Ямпільської спеціальної школи – Рудь Оленою.

З нагоди початку навчального року голова обласної ради ознайомилась з умовами проживання, навчання та якістю надання освітніх послуг юним здобувачам освіти, зокрема й імплементацією основних принципів інклюзивної освіти.

Основними завданнями обласних комунальних закладів є забезпечення перебування, виховання та  навчання дітей, які потребують соціальної допомоги, в тому числі дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У Плужненському ліцеї Хмельницької обласної ради наразі перебуває 106 дітей. Для роботи з учнями в урочний і позаурочний час створена і діє відмінна матеріальна база –  усі класні кімнати та кабінети повністю забезпеченні відповідними меблями, навчальним, корекційним та комп’ютерним обладнанням. З метою розвитку творчих здібностей організовано роботу у 18 предметних гуртках.

У Ямпільській спеціальній школі навчається 98 учнів. Для забезпечення освітнього процесу та комфортного перебування дітей в школі обладнано класні кімнати, майстерні та кабінети, що сприяють розвитку фізичних та наукових здібностей учнів.

Зважаючи на реалії сьогодення, особливу увагу було приділено питанню безпеки учнів. Віолета Лабазюк ознайомилася зі станом укриттів та наявним запасом необхідних речей.

Харчування вихованців здійснюється відповідно до норм та порядку організації харчування учнів у закладах освіти, визначених законодавством.

Педагогічні колективи цілеспрямовано працюють над формуванням ключових компетентностей Нової української школи, адже дітям недостатньо дати лише знання, а важливо навчити користуватися ними. 

Голова обласної ради висловила слова подяки керівництву та колективам освітніх закладів за невтомну працю, особистий внесок у розвиток молодого покоління та приємну атмосферу, яка щодня створюється для комфортного перебування дітей.

попередня статтяВідбулось засідання робочої групи з питань створення інформаційної платформи громадського здоров’я
наступна статтяЯк отримати державний грант на навчання: оновлено алгоритм від МОН