Хмельницькому інституту МАУП – 25 років!

10 червня заступник голови обласної ради Валентин Соколюк взяв участь в урочистому зібранні з нагоди 25-ї річниці створення Хмельницького інституту імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України Міжрегіональної академії управління персоналом.

У святкових урочистостях також взяли участь духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко), духовенство області, представники влади, депутати обласної та міської ради, випускники закладу, студентська молодь та їхні батьки. А також шанованими гостями були керівники вищих навчальних закладів, коледжів, директори шкіл, науково-педагогічні працівники, що стояли у джерел створення та становлення Хмельницького інституту.

У своєму вітальному слові Валентин Соколюк привітав професорсько-викладацький склад вишу, студентів із такою знаменною подією.

“Сьогодні ваш заклад є найбільшим гуманітарно-економічним вузом України недержавної форми власності, який забезпечує поглиблену професійну підготовку управлінців, економістів, юристів з урахуванням потреб особистісного розвитку і чинника ринкових суспільно-економічних відносин, – наголосив у своєму виступі посадовець. – Переконаний, що високий професіоналізм та просвітницька, діяльність вашого колективу і надалі сприятимуть піднесенню престижу вітчизняної освіти. Бажаю і надалі залишатися серед провідних навчальних закладів у плеканні інтелектуальної еліти української нації”.

Грамотами обласної ради та цінними подарунками було нагороджено  кращих викладачів інституту.

Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) нагородив інститут відзнакою Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та підніс у подарунок примірник факсимільного видання Мазепинського Євангелія, яке нещодавно побачило світ. До бібліотеки вишу духівник передав останні видання Фонду. Мазепинське Євангеліє належить до національної історичної спадщини. Видатна пам’ятка вперше побачила світ три століття тому (1708 р.) в сирійському місті Алепо коштом гетьмана України Івана Мазепи і містить присвяту гетьману-меценату, написану Антіохійським патріархом Афанасієм ІІІ Даббасом. Довгий час цей символ духовного зв’язку України та Антіохії вважався втраченим у нашій державі. Але книга, видана колись спільними зусиллями видатного державного діяча та Церкви, нині отримала нове народження стараннями Посольства України в Лівані у співпраці з Фондом пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та колективом Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського.

попередня статтяПостійна комісія з питань бюджету та фінансів завершила розгляд проектів рішень чергової сесії
наступна статтяВіолета Лабазюк взяла участь у Всеукраїнській онлайн-нараді, яку провела УАРОР з керівництвом обласних рад