Віолета Лабазюк: Монументальний знак «Дзвін пам’яті» стане місцем пам’яті та вшанування наших героїв”

Сьогодні на території територіального центру комплектування та соціальної підтримки відбулося урочисте відкриття пам´ятного знаку «Дзвін пам´яті» за участю голови обласної ради Віолети Лабазюк, її заступника Валентина Соколюка, голови обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, заступника Хмельницького міського голови Олега Шинкарука, керівників правоохоронних органів та силових структур, членів родин загиблих, військовослужбовців, волонтерів та духовенства.

Хмельницький – єдиний обласний центр, де функціонуватиме «Дзвін Пам’яті», аналогічний пам´ятному знаку, розташованому на території Генштабу Збройних Сил України в Києві.

 Закладення наріжного каменю під встановлення цього знаку відбулося ще 14 жовтня у рамках цьогорічного святкування Дня захисників та захисниць України.

«Символічно, що саме сьогодні, в День Збройних сил України, ми відкриваємо пам’ятний знак «Дзвін пам’яті», як символ нашої поваги та вдячності нашим героям. Вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців є одним з надважливих завдань. А цей монументальний знак стане символом шани, яку ми віддаємо полеглим героям, та місцем пам’яті і вшанування захисників України, які загинули внаслідок російської збройної агресії у боротьбі за суверенітет та  територіальну цілісність держави. Минатимуть роки, а урочистий ритуал вшанування загиблих зоставатиметься незмінним й нагадуватиме всім про шанобливе ставлення українського народу до своїх героїв та до своїх Збройних сил», – зазначила Віолета Лабазюк.

Знак «Дзвін пам’яті» встановлено за ініціативою Консультативної ради сприяння захисту інтересів ветеранів військових конфліктів при голові обласної ради на честь новітніх Героїв Хмельниччини, які віддали свої життя за незалежність України в неоголошеній російсько-українській війні. Коштів з обласного бюджету не було потрачено. Профінансовано спорудження пам’ятного знаку за рахунок співпраці  з одним з благодійних фондів області, народного депутата України, які постійно підтримують наших хлопців на Сході України.

Зі сльозами на очах перед присутніми виступила мати загиблого Івана Зубкова. Пообіцяв “віддячити” окупантам за смерть побратимів і член Консультативної ради, військовий, волонтер Віктор Данилевський.

Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної церкви України Павло провів спільну поминальну молитву та провів освячення «Дзвону пам’яті».

Віднині біля монументального знаку проводитимуть церемоніал вшанування захисників України, а далі він стане місцем пам’яті та допомагатиме моральній підтримці сімей загиблих.  Дзвін лунатиме в день загибелі захисника України за участю Почесної варти з Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Уже після урочистого відкриття пам’ятного знаку під час спілкування з родинами загиблих військовослужбовців голова обласної ради зауважила, що турботою буде охоплено осиротілі родини героїв, ті, хто вижив і потребує уваги та допомоги. Віолета Лабазюк запевнила у  цілковитій підтримці усіх проєктів і програм, які стосуються учасників АТО/ООС, військовослужбовців Збройних сил України. Також особлива увага до питань медичного забезпечення та проблем соціального захисту наших захисників. З метою більш дієвої співпраці при обласній раді створена консультативна рада сприяння захисту інтересів ветеранів військових конфліктів при голові обласної ради.

***

На запрошення військового комісара Хмельницького обласного військового комісаріату, полковника Костянтина Радченка Віолета Лабазюк взяла участь в урочистому зібранні з нагоди Дня Збройних Сил України.

«Ви є прикладом професіоналізму, мужності та відваги. Бажаю вам та вашим родинам Божого захисту, міцного здоров´я та мирного неба», – зазначила голова обласної ради у своєму виступі.

Віолета Лабазюк вручила Грамоти обласної ради та цінні подарунки військовослужбовцям  Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

попередня статтяОбласна рада привітала військовослужбовців з 30-ю річницею створення Збройних сил України
наступна статтяЧлени колегії облдержадміністрації погодили проєкт бюджету на 2022 рік