Іноземна медична допомога допоможе нашим медикам рятувати людські життя

Вісім закладів охорони здоров’я області отримали дороговартісний розхідний матеріал для медичного обладнання від благодійної організації Globus Relief штату Юта.  Нагадаємо, що залучити необхідну вдалось завдяки співпраці Віолети Лабазюк та депутата обласної ради й директора обласного серцево-судинного центру Андрія Кланци з іноземними партнерами зазначеної організації, результатом якої стало залучення необхідної підтримки у вигляді медичної допомоги.

Благодійний вантаж, отриманий місяць тому, на суму понад $2 млн розподілено між 8 закладами обласної комунальної власності, відповідно до обгрунтованих замовлень потреб: обласною лікарнею, обласною дитячою лікарнею, обласним серцево-судинним центром, обласною стоматологічною поліклінікою, обласним медичним центром психічного здоров’я та обласним фтизіопульмонологічним медичним центром, а також Волочиською та Новоушицькою багатопрофільними лікарнями.

Матеріально-технічні бази закладів зміцнено новими сучасними медичними засобами для обстеження та лікування пацієнтів у відділеннях кардіохірургії, кардіології, нейрохірургії, ортодонтії, гінекології, загальної хірургії та отоларингології.

За словами керівників медичних установ області, така допомога стане вагомою підтримкою, адже навантаження на працівників закладів від початку війни значно зросло. Наразі установи надають невідкладну медичну допомогу не лише місцевим жителям, а й військовим та переселенцям. Спрямована іноземна підтримка дасть можливість надавати пацієнтам високоякісну та своєчасну медичну допомогу.

Під час сьогоднішньої зустрічі з керівництвом та працівниками закладів охорони здоров’я Хмельниччини Віолета Лабазюк наголосила, що підтримка медичних установ була і залишається пріоритетним завданням у роботі. Більше року українські лікарі гідно тримають медичний фронт країни, забезпечуючи безперебійне функціонування закладів. Також голова ради висловила слова подяки за співпрацю іноземним благодійникам зі штату Юта, зазначивши, що наша область й надалі розраховує на підтримку американських партнерів.

попередня статтяЗапрацював єдиний онлайн-майданчик для допомоги українцям, постраждалим внаслідок війни
наступна статтяМедики Хмельницького обласного перинатального центру дарують життя