«Громада – фест» у Солобковецькій територіальній громаді

31 липня у Солобковецькій громаді в будинку культури с.Проскурівка відбувся фестиваль «Громада-фест». Громада представила виставку іміджевої продукції про свою діяльність, виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва і концертну програму.

На виставці демонструвались вишивані рушники, доріжки, серветки, картини вишиті нитками, бісером, стрічками. Також  на виставці було представлено прикраси в техніці «канзаші», витинанки, ажурне випилювання деревини, народну ляльку- мотанку, плетіння з паперових трубочок, аплікацію з соломки. Окремо в експозиції було висвітлено творчу діяльність поетів та музикантів – вихідців із Солобковець та сіл громади.

Учасників фестивалю привітала Майя Онищук – директор Хмельницького ОНМЦКіМ, заслужена артистка України.  Концертна програма, яка тривала понад 2 години, включала виступи творчих колективів громади та окремих виконавців. У концерті взяли участь ансамбль бандуристів, вокальна група «Домісолька» Солобковецької ДМШ, танцювальні колективи клубних закладів, солісти: баяніст Іван Гаврилюк, акордеоніст Олексій Радецький, солісти-вокалісти Людмила Черняк, Валерій Молодий, Діана Гжегожевська, Софія Алабушева, Давид Рошта, сестри Аліса та Евеліна Драгомирецькі. Злагоджено й приємно прозвучала пісня у виконанні народної аматорської вокальної групи «Барви Поділля» Солобковецької ДМШ.

У ході «громади-фест» підтверджував почесне звання «Народний аматорський» вокальний гурт «Любава» Глушковецького СБК, яким керує Алла Тиж. Цей колектив має в репертуарі  56 пісень, творчо працює 10 років. 

На завершення заходу Майя Онищук подякувала усім учасникам фестивалю, провела професійний аналіз виступів аматорів сцени  та побажала подальшої співпраці громади з Хмельницьким ОНМЦКіМ з метою розширенню культурно-мистецької діяльності та якісного обслуговування населення.

За матеріалами Хмельницького ОНМЦКіМ

попередня статтяВіолета Лабазюк привітала спецпризначенців з 5-ю річницею від дня створення  Сил спеціальних операцій
наступна статтяХмельниччина вітала учасників пробігу «Схід і Захід разом», присвячений Дню Незалежності