Надано фінансово-кредитну підтримку фізичній особі-підприємцю з Наркевицької територіальної громади

На Хмельниччині діє прийнята обласною радою Програма розвитку малого і середнього підприємництва Хмельницької області на 2021-2023 роки. Мета програми – підтримка малого та середнього бізнесу, під час діяльності якого створюються нові робочі місця та наповнюються місцеві бюджети.

Заступник керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Юрій Марущин за дорученням голови обласної ради Віолети Лабазюк взяв участь у черговому робочому засіданні Інвестиційної ради Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області.

Під час засідання члени Інвестиційної ради на чолі з виконуючим директора Фонду Оленою Коц розглянули звернення ФОП Богуцького Т.В. щодо надання фінансово-кредитної підтримки. Звернення стосувалося розширення виробництва сільськогосподарської продукції та тваринництва, зокрема придбання великої рогатої худоби. В якості забезпечення виконання зобов’язання позичальником перед Фондом запропоноване рухоме майно.

За результатами обговорення було підтримано рішення про надання фінансово-кредитної підтримки з обласного бюджету ФОП Богуцькому Тимофію Володимировичу у розмірі 650 тисяч гривень під 14% річних терміном на 30 місяців з відстрочкою погашення тіла кредиту на 6 місяців для виробництва сільськогосподарської продукції та тваринництва (придбання великої рогатої худоби).

За рахунок коштів обласного бюджету підприємець-початківець планує здійснити закупівлю великої рогатої худоби молочних порід-племінних нетелів в кількості 10 голів.

Основним видом діяльності ФОП Богуцького Т.В. з квітня 2021 року є виробництво сільськогосподарської продукції та тваринництва, зокрема розведення великої рогатої худоби молочних порід. Наразі ФОП має на утриманні 24 голови великої рогатої худоби,  об’єм надоїв молока за добу становить близько 200 літрів.

Як зазначив Тимофій Богуцький, придбання великої рогатої худоби дасть можливість продовжити нарощення виробничих потужностей ферми «Родинне молоко», мета якої вироблення продукції високої якості (молоко), що задовольнить потреби споживачів і забезпечить прибутковість ферми. При цьому, за словами фізичної особи-підприємця, заплановано використання інноваційних технологій та сучасних підходів щодо утримання корів, годівлі, ветеринарії, доїльного та холодильного обладнання.

Загальна вартість проєкту становить 1 752,0 тис. гривень. Фінансування проєкту передбачається за рахунок двох джерел: власних коштів 1 102,0 тис. грн. (62,9 %) та залучених кредитних коштів 650,0 тис. грн. (37,1 %).

Окрім того, члени інвестиційної ради запропонували внесли зміни до регуляторного акту, який регулює діяльність Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області. Зокрема пропозиції стосувалися розширення пріоритетних напрямків діяльності РФПП та поширення обласної програми на релокований бізнес.

попередня статтяЯк підтримати близьких, які повернулися з полону: поради психолога
наступна статтяЯк розвивати бізнес під час війни: безоплатний інтенсив E-Export