До Всеукраїнського забігу “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” долучилися майже 32 тисячі учасників з України та 40 країн світу

 

7-й Всеукраїнський забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” відбувся 31 серпня та був приурочений до Дня пам’яті загиблих Захисників України.

Усього було зареєстровано понад 20 тисяч заявок — це вдвічі більше, ніж торік. Також за кордоном близько 500 учасників виявили бажання долучитися до забігу. Однак їхня кількість зросла саме в день проведення заходу, адже всі охочі могли зареєструватись на місці.

Серед регіонів України найбільше учасників долучилися у Києві та Київській області – понад 8000 осіб. Також був навіть один учасник з українського Криму.

Крім того, цього року до пам’ятної акції долучилися українці та іноземці у Данії, Німеччині, Швейцарії, Аргентині, Франції, Великій Британії, Португалії, Канаді – загалом у 40 країнах світу.

Через воєнний стан в Україні захід проходив у гібридному форматі. Учасники самостійно обирали місце забігу і визначали дистанцію, яку вони можуть пробігти — 2, 5 або 10 кілометрів.

Ті, хто встигли зареєструватися на забіг заздалегідь, мали змогу отримати брендовані футболки та медалі.

Засновник забігу Олег Дурмасенко – ветеран російсько-української війни, батько загиблого Героя російсько-української війни, “кіборга” Олексія Дурмасенка зазначив, що за роки проведення ініціативи кількість учасників значно зросла. Він підкреслив важливість таких заходів для нашої країни та національного виховання, адже вони мають потужний патріотичний зміст.

Ми непереможні, коли єдині!

Разом – до Перемоги! Слава Україні!

Джерело: Мінветеранів

попередня статтяДля військового формування Сил спецоперацій передали сучасний реаніамобіль
наступна статтяОнлайн-курс “Спільна мета: підтримка родин військовослужбовців”