23 лютого – дискусія «Закон «Про адміністративну процедуру»: як це має працювати в ОМС»

15 грудня 2023 року набув чинності Закон України «Про адміністративну процедуру» (ЗАП), що передбачає нові правила взаємодії адміністративних органів з громадянами і бізнесом. Відповідно, публічні службовці, посадові особи ОМС та їх ЦНАПи вже почали застосовувати норми ЗАП в своїй діяльності.

Проєкт EU4PAR у партнерстві з Міністерством юстиції України та за сприяння Секретаріату КМУ розпочинає серію онлайн зустрічей, під час яких будуть розкриватись різні аспекти впливу Закону «Про адміністративну процедуру» на діяльність адміністративних органів. Основна частина заходів: питання-відповіді.

Перша зустріч на тему: «Закон «Про адміністративну процедуру» (ЗАП): як це має працювати в ОМС» відбудеться 23 лютого 2024 року о 14:00-16:00.

Під час заходу ви дізнаєтесь про те, що змінюється в роботі ОМС із набранням чинності Закону «Про адміністративну процедуру», зокрема відповіді на найчастіші питання:

  • ЗАП у діяльності місцевої ради та її виконавчих органів
  • ЗАП і Закон «Про звернення громадян»
  • взаємодія ЦНАП та СНАП з дотриманням ЗАП
  • оформлення «спрощеного представництва» та процедурних рішень
  • новели в адміністративному оскарженні (про комісії з розгляду скарг)
  • інші найактуальніші питання у сфері впровадження ЗАП

Доповідачі:

  • Олександр Каменчук, керівник експертної групи з координації адміністративних послуг та адміністративних процедур Директорату публічної адміністрації Секретаріату КМУ;
  • Андрій Петрицький, заступник директора Департаменту публічного права, Начальник Управління конституційного та адміністративного законодавства Міністерства юстиції України;
  • Віктор Тимощук, заступник голови Правління Центру політико-правових реформ, експерт EU4PAR
  • Петро Макаренко, фахівець із впровадження змін в місцевих органах влади, розвитку мережі ЦНАП і доступності послуг, експерт EU4PAR.

Дата та час: 23 лютого 2024 року
14:00 – 16:00

До участі запрошують голів громад, заступників, секретарів рад, керуючих справами, керівників та працівників ЦНАП та юридичних відділів, інших посадових осіб та службовців ОМС.

Захід проходить у партнерстві з Міністерством юстиції України та за сприяння Секретаріату КМУ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Можна поставити питання завчасно.

Реєстрація на захід за посиланням.

Більше інформації про загальну адміністративну процедуру.

Джерело: сайт “Децентралізація”

попередня статтяРеінтеграційна програма “Кіберзахисники” для ветеранів та ветеранок у галузі кібербезпеки
наступна стаття20 лютого 2024 року – десята річниця вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні