189,2 млн грн – таким є обсяг державної підтримки регіонального розвитку Хмельниччини у 2021 році

Голова обласної ради Віолета Лабазюк взяла участь у засіданні комісії з оцінки та проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Сергій Ткачук.

Члени комісії погодили уточнений перелік перехідних та відібрали оцінені програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

Загальний ресурс Державного фонду регіонального розвитку в Україні на 2021 рік становить 4,5 млрд гривень.

Для Хмельниччини передбачено 189 млн 244 тис. 765 грн, з яких 124 098, 533 грн – кошти, що спрямовуються на перехідні об’єкти, зокрема:

– Новоушицький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» по вул. Подільській, 27 в смт Нова Ушиця – капітальний ремонт будівлі гуртожитку;

– Солобковецька загальноосвітня школа  по вул. Грушевського, 27/1 в с. Солобківці,  Ярмолинецького району  – реконструкція будівлі під комунальний заклад «Центр позашкільної освіти» Солобковецької сільської ради;

– навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» по вул. Соборності, 9 в м Славута – реконструкція корпусу №1;

– очисні споруди каналізації потужністю 500 куб.м./добу в смт Віньківці, Віньковецького району – будівництво;

– Хмельницька обласна дитяча лікарня по вул. Кам’янецька, 94 в м. Хмельницькому – будівництво лікувально-діагностичного корпусу;

– очисні споруди та напірний колектор в м. Дунаївці (ІІ черга – напірний колектор, піскоуловлювачі, каналізаційна насосна станція) — реконструкція.

Цьогоріч планується усі зазначені об’єкти ввести в експлуатацію, окрім Хмельницької обласної дитячої лікарні, на яку необхідно спрямувати значні кошти на закупівлю медичного обладнання та меблів.

На розвиткові об’єкти передбачено спрямувати 56 млн 724 тис. 034 грн. Ці кошти будуть спрямовані на створення лабораторно-дослідницьких регіональних платформ контролю якості сировини для місцевих виробників, мережі агрогосподарств на територіях Чемеровецької громади та формування регіонального ринку сільськогосподарських енергетичних культур Ленковецької ОТГ.

Разом з тим, 8 млн. 372 тисячі 802 гривні буде спрямовано на технічне переоснащення лікувальної кімнати для дистанційної променевої терапії радіологічного відділення та капітальний ремонт системи гарячого водопостачання з використанням альтернативних джерел енергозберігаючих технологій Хмельницького обласного протипухлинного центру.

Не розподіленими залишаються кошти на спортивну інфраструктуру в сумі 7 млн 165 тисяч 977 гривень.

У засіданні також взяли участь заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, голова постійної комісії облради з питань регіонального розвитку, міжнародного та міжмуніципального співробітництва, місцевого самоврядування та децентралізації Аліна Коваль, директор Агенції регіонального розвитку області Катерина Савчук.

 

 

 

попередня статтяСформовано новий склад тимчасової комісії обласної ради
наступна статтяОперативна інформація про поширення COVID-19 в Хмельницькій області