1939-1945. НІКОЛИ ЗНОВУ! У Хмельницькому вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Цей день присвячено пам’яті жертв Другої світової війни та примиренню між країнами-учасниками Другої світової війни.

9 травня Україна відзначатиме 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З метою вшанування пам’яті усіх тих, чиє життя було знівечено тією страшною війною, ветерани Другої світової війни, керівництво області та міста, народні депутати України, депутати обласної та міської рад, представники силових структур та громадськість міста, поклали квіти до меморіалів у м.Хмельницькому.

Живі квіти до Меморіалу загиблих воїнів на Військовому кладовищі разом з учасниками пам,ятного заходу поклали перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук та заступник голови обласної ради Валентин Соколюк. До меморіалу “Вічний вогонь” лягли квіти від заступника керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяни Зеленко та вдячних мешканців міста.

У хвилині мовчання учасники заходів віддали данину пам’яті тим, хто не повернувся з поля бою, у скорботі схилили голови перед мужністю і стійкістю наших дідів та прадідів.

Надзвичайно дорогу ціну заплатив український народ за перемогу у запеклій війні 1939-1945 рр. Мільйони життів українців опалили чорним полум’ям ті важкі дні смертельною тінню ворожої навали, димом пожеж і руїнами.

Друга світова двічі прокотилася Україною, залишаючи по собі тисячі солдатських могил, відібравши життя 3,5 млн. українських воїнів та мільйони життів мирних жителів. Поділля також сплатило свою страшну данину, адже кожен другий наш земляк не повернувся з фронту. 250 тисяч подолян загинули у боях, 478 тисяч розстріляно та закатовано у концтаборах, 117 тисяч насильно вивезено на каторжні роботи до Німеччини.

попередня статтяСьогодні – День пам’яті та примирення
наступна статтяДорогі матері Хмельниччини!