Хмельницький обласний центр фізичного виховання учнівської молоді святкує 50-літній ювілей

Заступник голови обласної ради Валентин Соколюк привітав працівників та вихованців одного з 23-х освітніх закладів обласної комунальної власності – Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді з 50-ю річницею від  дня створення.

Саме з початку вересня 1971 року запрацювала Хмельницька комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №3, яка згодом, у лютому 1993 року, була перейменована в Хмельницький обласний центр фізичного виховання учнівської молоді.

Сьогодні цей позашкільний заклад Хмельницької обласної ради – потужний інструктивно-методичний центр нашої області, який здійснює організаційно-методичні функції з фізичного виховання і спорту у позашкільних навчальних закладах області, проводить навчально-тренувальну, спортивну і виховну роботу з вихованцями віком від 5 до 27 років. Колектив закладу працює у позаурочний час на принципі добровільного вибору відповідно до індивідуальних можливостей та інтересів вихованців, використовуючи різні організаційні форми роботи.

«Приємно зазначити, що основним кредо роботи Центру був і залишається девіз: «Ми працюємо для дітей!». І це закономірно, адже навчально-тренувальний процес у ньому проводять висококваліфіковані тренери-викладачі відділень з вільної боротьби, легкої атлетики, плавання, кікбоксингу, спортивної гімнастики, боксу та тхеквондо.

Гордістю Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді є десятки талановитих спортсменів, серед яких Олімпійські чемпіони та призери, чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи, чемпіони України та переможці інших престижних змагань. Ці успіхи – результат таланту та наполегливої праці спортсменів, тренерів, активістів фізкультурного руху.

Без перебільшення можна сказати, що сьогодні Хмельницький обласний центр фізичного виховання учнівської молоді – один із найкращих закладів позашкільної освіти не лише в області, а й України», – зазначив у своєму виступі Валентин Соколюк.

Користуючись нагодою посадовець висловив щирі слова вдячності всьому колективу Центру, а також керівникам закладу різних років, зокрема заслуженому працівнику фізичної культури та спорту Віктору Барбалюку, а також Сергію Сніцеру, Володимиру Балюку та  Анатолію Фєдосєєву.

Заступник голови обласної ради побажав колективу Центру й надалі виховувати нових чемпіонів, підкорювати нові спортивні вершини та встановлювати нові рекорди.

З нагоди ювілею навчального закладу Валентин Соколюк вручив Грамоти обласної ради та цінні подарунки колективу Центру та окремим працівникам.

Сьогодні на адресу керівництва та  тренерсько-викладацького складу ХОЦФВУМ лунали вітання від запрошених гостей – заступника голови облдержадміністрації Володимира Юр’єва, заступника Хмельницького міського голови Михайла Кривака, депутатів обласної ради Віктора Бурлика та Світлани Павлишеної.

Гордістю Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді (ДЮСШ№ 3) є віце чемпіонка світу-2019та Європи-2018, переможець змагань Світового туру в приміщенні-2020, учасниця Олімпійських Ігор 2016 р., 2020 р., заслужений майстер спорту України Марина Бех-Романчук (тренер Вадим Крушинський, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, старший тренер відділення легкої атлетики ХОЦФВУМ), олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірина Мерлені, призер XXІХ Олімпійських ігор 2008 р. з боротьби вільної боротьби Андрій Стаднік та інші спортсмени.

попередня статтяСоціальні послуги: Мінсоцполітики запрошує громади до експериментального проекту
наступна статтяАнатолій Побережний – переможець конкурсу на посаду директора КНП “Хмельницький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики”