До Дня Української Державності відбувся історичний екскурс

До Дня Української Державності у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся історичний екскурс «Україна: історія державницького поступу» для курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

У ході проведення заходу викладач Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту Андрій Попик розкрив основні етапи українського державотворення, яке має понад тисячолітню традицію – від Русі до сьогодення. Зокрема, він зосередив увагу учасників на передісторичному минулому української землі та державних утвореннях неслов’янських народів на території України. Також розповів про витоки української державності та становлення держави Україна.

Під час заходу здійснено перегляд книжково-ілюстративної виставки «Україна: віхи історії», на якій представлені наукові та науко-популярні видання, монографії про історичні етапи українського державотворення та національні символи. Також складовою виставки є матеріали про видатних особистостей, які визначили хід історії країни з часів Київської Русі і до наших днів: Володимир Великий, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Пилип Орлик, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Володимир Вернадський та інші.

Захід відбувся в рамках засідань історичних студій «Україна крізь віки»

попередня статтяВідбулося засідання Інвестиційної ради
наступна статтяПерший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук здійснив прийом громадян