День Музеїв у Малієвецькому обласному історико-культурному музеї відзначили за допомогою «машини часу»

Минулими вихідними у комунальному закладі культури обласної ради – Малієвецькому обласному історико-культурному музеї відзначили Міжнародний день музеїв. У палаці Орловських проходив «Історичний пікнік», де зібралися  реконструктори з усієї України.

Протягом трьох днів учасники «Історичного пікніка» жили життям наближеним до життя аристократів 18-19 століття. Одягали складні елегантні плаття, напудрені перуки, влаштовували вистави, катались верхи на конях, чаювали на галявинах парку, танцювали старовинних танців.

Як зазначає директорка музею Анастасія Донець, така співпраця з реконструкторами радує, адже такий захід – це практичне вивчення історії, побуту, культури минулого.

Захід став приємним сюрпризом для багатьох туристів, які завітали у палац Орловських. Все виглядало, як «машина часу».

Пошиття історичних костюмів потребує глибоких досліджень. Приємним моментом заходу стала атрибуція трьох оригінальних суконь, що зберігались в Малієвецькому історико-культурному музеї. Речі, придбані в секонд хенді працівниками музею виявились оригіналами, тож можна з впевненістю сказати, що фонди установи тепер мають сукні 1830-х, 1910, 1912 років.

За матеріалами Малієвецького обласного історико-культурного музею

попередня стаття23 травня – презентація посібника про новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»
наступна статтяВіталій Олуйко – цьогорічний лауреат обласної премії імені Дмитра Прилюка в галузі журналістики