Привітали переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

Сьогодні в Україні відбувається інтенсивне формування нової освітньої системи, необхідною складовою якої є дослідницька діяльність. Завдяки підтримці та консолідації, а також злагодженій співпраці усіх гілок влади формується нове покоління, яке стане рушійною силою нації та її науковою елітою.

Своїми талановитими та обдарованими дітьми славиться й Хмельниччина. Хмельницьке територіальне відділення Малої академії наук України підтримує креативні ідеї юних науковців допомагає втілювати їх у подальшому житті,  координує науково-дослідницьку діяльність здобувачів освіти закладів освіти області та є вагомою ланкою позашкільного освітнього середовища нашого регіону.

21 травня голова обласної ради Віолета Лабазюк та її перший заступник Володимир Гончарук взяли участь в урочистій церемонії нагородження обласними преміями переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2024 році.

У сесійній залі Будинку рад, окрім юних дослідників, зібралися ректори вищих закладів освіти області, переможці зі своїми педагогами з багатьох громад регіону.

Цьогоріч Хмельниччину на конкурсі представили 467 учнів зі всієї області – цілеспрямовані, креативні та амбітні, які заглиблюються в таємниці науки та наукові дослідження, вміють бачити проблеми в сучасному світі, намагаються їх дослідити та розв’язати. Переможцями ІІ етапу освітнього конкурсу стали 46 талановитих підлітки.

Вітаючи від імені депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто учасників зібрання – юних дослідників та педагогів з певними освітніми досягненнями, Віолета Лабазюк зазначила: «Маю за честь вітати цьогорічних переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Ви – майбутнє нашої держави. Я вам дякую за те, що разом зі своїми наставниками, попри всі виклики, безупинно та щоденно працюєте над собою, декларуєте високі показники на освітянській ниві. Бажаю усім реалізації амбіційних проєктів під мирним українським небом».

Посадовець додала, що обласна рада спрямовує необхідний фінансовий ресурс на функціонування закладів позашкільної освіти обласної комунальної власності з метою підтримки обдарованої молоді, аби вона не зупинялася на досягнутому і відповідно до сьогоднішніх реалій робила свій внесок у наближення української Перемоги.

«Третій рік широкомасштабного вторгнення, 10 років неоголошеної російсько-української війни насправді покладає негативний відбиток на наше життя. Але завдячуючи Збройним силам України наші діти можуть у форматі офлайн відвідувати середні, дошкільні навчальні заклади та безперебійно брати участь у навчальному процесі, демонструвати вагомі здобутки на благо нашої держави та Хмельниччини зокрема», – резюмувала Віолета Олександрівна.

У своєму вітальному слові перший заступник голови облради Володимир Гончарук зауважив, що ми живемо у швидкому динамічному світі й протягом останніх 20 років технології почали інтенсивно економити наше життя.

«Ваша наукова робота – це перший крок у вашій науковій діяльності, який необхідний для здійснення наступних кроків. – зазначив посадовець. Цей крок є надзвичайно важливим для нашої молодої української держави і ми сьогодні вимушені боротися за її існування. І саме технологічні процеси, наукові дослідження будуть у числі з досягнення мети – становлення України як незалежної самостійної великої європейської держави. Щира подяка науковим керівникам та наставникам, які своєю безкорисною працею сприяють учням у підготовці до активної наукової діяльності. Бажаю пройти гідний шлях, не розчаровуватися, без втрати оптимізму долати всі проблеми, що приведе до успіху».

Переможцям конкурсу з різних освітніх програм та предметів Володимир Гончарук вручив грошові сертифікати й медалі. Окрім того, Володимир Володимирович нагородив Подяками обласної ради 11 педагогів, які плекають юних науковців та пропагують науку серед школярів.

Варто зазначити, що завдяки фінансуванню з обласного бюджету впродовж 2009-2024 років контингент вихованців дослідницько-експериментального напряму позашкільної освіти зріс із 240 до майже 3 тисяч школярів.

До слова, головним показником досягнень Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України також є збільшення кількості учасників ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів «Малої академії наук України»: понад 7000 тисяч здобувачів освіти захистили свої науково-дослідницькі проєкти і стали дійсними членами Малої академії наук.

 

попередня статтяНазвано ім’я лауреата обласної літературної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку
наступна статтяПідтримка людей, які потребують догляду: підписано Меморандум