Підтримка людей, які потребують догляду: підписано Меморандум

Голова обласної ради Віолета Лабазюк на запрошення керівництва Благодійного фонду «Карітас-Хмельницький УГКЦ» взяла участь у проведенні круглого столу на тему: «Спільна турбота: взаємодія громадськості, благодійників та влади в інтересах тих, хто потребує догляду».

У заході, організованому БО «Благодійний фонд «Карітас»-Хмельницький УГКЦ», також взяли участь представники обласної військової адміністрації, міської ради та громадських і благодійних організацій, які опікуються людьми, які потребують сторонньої опіки.

Як відомо, питання догляду за людиною не втрачає своєї актуальності протягом усього її життя. Під час заходу обговорили питання щодо необхідності якісного медичного та соціального супроводу важкохворих людей, проаналізували питання догляду за людьми похилого віку та особами з інвалідністю, діти яких перебувають на військовій службі й демобілізовані.

Звертаючись до організаторів та учасників круглого столу Віолета Лабазюк зазначила, що жителі Хмельниччини знають, наскільки багатогранною та важливою є діяльність фонду – працівники організації там, де є проблеми, які необхідно вирішити.

«За більш як 20 років діяльності благодійного фонду «Карітас Хмельницький УГКЦ» тисячі потребуючих отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу за різними напрямками. Це і допомога дітям, молоді та сім’ям, які опинилися в кризових ситуаціях, і підтримка  людей з особливими потребами, і вирішення соціальних проблем міграції й допомога в надзвичайних ситуаціях, –  сказала Віолета Олександрівна, звертаючись до учасників зібрання. – З початком війни додалися питання надання гуманітарної допомоги, здійснення перевезення внутрішньо переміщених осіб, організація їх тимчасового проживання, працевлаштування, юридична та психологічна підтримка та багато іншої роботи.  І ви успішно справляєтеся зі своєю місією, розвиваючи традиції доброчинної діяльності та здійснюючи соціальну роботу на принципах християнських морально-етичних цінностей. «Карітас» зібрав людей небайдужих, різних за віком, але обєднаних за покликом серця служити добру, милосердю та любові».

Голова обласної ради подякувала директору Благодійного фонду «Карітас-Хмельницький УГКЦ» отцю Івану Данкевичу та усім працівникам фонду за високі моральні якості, всебічну допомогу людям, багаторічне партнерство з благодійними організаціями та органами місцевого самоврядування, спрямовані на підтримку та віру в добро для багатьох людей.

У рамках проведення круглого столу було підписано Меморандум про взаємодію та співпрацю між БО Благодійний фонд «Карітас – Хмельницький УГКЦ» та Хмельницькою обласною радою. Метою документу є консолідація зусиль, спрямованих на співпрацю у сфері надання соціальних послуг з догляду вдома для одиноких та малозабезпечених осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, інформаційна підтримка, об’єднання зусиль в залученні інших установ та організацій для надання соціальних послуг та надання консультативної допомоги для покращення співпраці.

 Голова обласної ради висловила переконання, що сьогоднішня зустріч сприятиме ще тіснішій співпраці благодійників, громадськості та влади в інтересах тих, хто її потребує у цей непростий для країни час. «Впевнена, що такій меті слугуватиме і Меморандум, який ми сьогодні підписуємо. Це надзвичайно важливо саме тепер, в умовах війни, коли ми маємо бути ще сильнішими та згуртованішими, спільними діями наближати довгоочікувану Перемогу», – резюмувала Віолета Олександрівна.

попередня статтяПривітали переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН
наступна статтяВнутрішньо переміщені особи Новоушицької громади отримали грошові сертифікати