Обговорили актуальні проблеми реформування земельних, аграрних, екологічних та трудових правовідносин

Сьогодні на базі Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова відбулося у змішаному форматі засідання Всеукраїнського науково-практичного круглого столу, присвяченого 80-річчю від дня народження заслуженого юриста України, доцента Домбровського Станіслава Феліксовича.

У заході взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Соколюк.

Від імені депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто Валентин Соколюк привітав учасників всеукраїнського зібрання, побажав плідної роботи та висловив переконання, що тема і запропоновані для обговорення проблемні питання круглого столу мають фундаментальне значення для забезпечення діяльності нашої держави та її подальшого розвитку, особливо зараз, коли наша країна перебуває у стані війни через збройну агресію росії.

Заступник голови обласної ради подякував захисникам і захисницям за можливість зібратися у стінах університету і долучитися до обговорення широкого спектру важливих питань.

«Земельні відносини і аграрний сектор України є основою економічної стабільності для подальшого відновлення нашої країни після завершення війни. Приємно зазначити, що в Хмельницькому університету управління і права шанують відомих вчених і викладачів, які саме в цьому закладі передавали свій досвід і знання молодому поколінню вчених і правників. Підтвердженням цього є і сьогоднішній круглий стіл, присвячений пам’яті Станіслава Феліксовича Домбровського, який пройшов великий професійний, науковий і викладацький шлях», – сказав посадовець.

Водночас Валентин Іванович пригадав, що йому також пощастило бути учнем Домбровського та слухачем його лекцій: «Станіслав Феліксович був мудрим, вимогливим, але справедливим викладачем. І зараз залишаються у пам’яті його історії, цитати та мудрості життя, з якими він ділився зі студентами».

Ректор Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова Олег Омельчук, звертаючись до наукового співтовариства, зазначив, що питання земельних аграрних екологічних  трудових правовідносин  є одним із найбільш актуальних питань сьогодення в країні. Україна, як держава з надзвичайно багатими родючими земельними ресурсами, проходить непростий етап становлення і розвитку правового регулювання в цій галузі.

«Особливою цінністю заходу є те, що і теоретики,  і практики можуть обмінятися думками, поділитися напрацюваннями. І все це в синтезі неодмінно дасть позитивний результат у вигляді наукових праць, конкретних практичних рішень, проєктів майбутніх нормативно-правових актів, які будуть прийняті і  покращать правовий механізм врегулювання відповідних правовідносин», – сказав Олег Миколайович.

В обговоренні актуальних проблем реформування земельних, трудових, аграрних та екологічних правовідносин також взяли участь провідні вчені Київської, Харківської, Одеської та Львівської правничих шкіл, науковці, докторанти, аспіранти, здобувачі, студенти, викладачі закладів вищої освіти, практикуючі юристи, представники органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій.

Учасники круглого столу працювали за такими напрямами:

  • проблемні питання реформування відносин власності на землю;
  • охорона земель як умова їх раціонального використання;
  • проблемні питання правового забезпечення трансформації аграрних відносин в Україні;
  • екологічні пріоритети у правовому забезпеченні природоресурсних правовідносин;
  • проблеми забезпечення екологічної безпеки в сучасних умовах;
  • актуальні проблеми реформування  трудових правовідносин.

За результатами роботи конференції буде видано збірник тез його учасників.

Організатори Всеукраїнського науково-практичного круглого столу: Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, кафедра трудового земельного та господарського права, Західний регіональний науковий центр Національної академії правових наук України, юридичний факультет Волинського національного університету імені Лесі Українки, науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва імені академіка Ф. Г. Бурчака Національної академії правових наук України.

 

попередня статтяПосмішка дитини – найдорожча подяка
наступна статтяПільги за кредитом для військових: що треба знати про свої права і обов’язки