У Лонковецькому психоневрологічному інтернаті оновлено матеріально-технічну базу

Сьогодні голова обласної ради Віолета Лабазюк здійснила робочу поїздку у заклад обласної комунальної власності, який належить до сфери соціального захисту.

Разом з начальником управління з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради Едуардом Монастирським Віолета Лабазюк відвідала Лонковецький психоневрологічний інтернат.

У закладі запрацював оновлений та осучаснений харчоблок. На його розміщення реконструйовано частину житлового корпусу установи, здійснено ремонтні роботи та закуплено необхідне обладнання для належного функціонування та задоволення потреб підопічних закладу. На ці роботи з обласного бюджету у 2022 та 2023 роках було спрямовано майже 9 млн гривень.

За словами директорки будинку-інтернату Євгенії Василенко, новий харчоблок спланований так, що забезпечує належне утримання продуктів та запобігання будь-якого забруднення з метою забезпечення гігієнічних вимог. У гарячому цеху встановлено нове сучасне електрообладнання (варочні котли, плити, шафи для випічки, тістоміс, овочерізка), що значно покращує умови праці кухонних робітників. Нові морозильні та холодильні шафи дають можливість працівникам дотримуватися температурних режимів та товарного сусідства для сирих і готових продуктів. Для забезпечення гарячою водою встановлено шість бойлерів. Приміщення їдальні просторе, світле, з новими столами та стільцями.

Окрім того, фінансовий ресурс обласного бюджету у сумі більше 800 тисяч гривень було спрямовано на капітальний ремонт дерев’яних сходових маршів на другий поверх та горище у спальному корпусі інтернату. Також за 1,3 млн гривень бюджетних коштів капітально відремонтовано огорожу закладу.

«Пріоритетним залишається створення гідних умов перебування підопічних у комунальних закладах соціального спрямування. Зокрема, мають бути й належні умови праці для працівників установ, де перебувають соціально незахищені люди та люди з інвалідністю. Всупереч непростим умовам сьогодення ми не забуваємо дану категорію осіб, яким постійно необхідна увага і турбота. Саме тому спільно з керівництвом закладів соціального спрямування працюємо над покращенням умов проживання підопічних та забезпечення їх усім необхідним», – зазначила Віолета Олександрівна.

Голова обласної ради зазначила, що в установах соціального захисту повинні бути дотримані усі вимоги перебування людей похилого віку та людей з інвалідністю. Це і достатня житлова площа з дотриманням санітарно-гігієнічних умов, і збалансоване харчування, і необхідне медичне забезпечення.

«Пріоритетно має акцентуватися увага на умовах перебування підопічних в обласних комунальних закладах сфери соціального захисту. Принциповою позицією залишається створення комфортних домашніх умов для проживання в установах соціального типу, – зазначила Віолета Лабазюк. – Водночас, усі майнові комплекси, які перебувають в управлінні обласною радою, повинні використовуватись раціонально та ефективно».

Працівників будівельної організації Віолета Лабазюк відзначила Грамотами обласної ради.

попередня статтяВідбувся черговий прийом громадян
наступна статтяКоманда бібліотечних працівників Хмельниччини взяла участь у всеукраїнській конференції