Випускники Хмельницького фахового музичного коледжу ім. В.І. Заремби отримали дипломи

Важливим осередком професійної музичної освіти та академічної культури Хмельниччини є Хмельницький фаховий музичний коледж ім. В.І. Заремби – творча майстерня мистецьких кадрів, яка бере активну участь у становленні системи музичної освіти, пропагує високе академічне мистецтво, вдосконалює свою культурно-освітню діяльність, виконує почесну місію у формуванні духовності та почуття національної гідності.

Сьогодні відбулося урочисте зібрання з нагоди вручення дипломів випускникам 2024 року освітньо-фахового ступеня «Фаховий молодший бакалавр». Цьогоріч навчання у мистецькому закладі завершили 48 випускників, з них 15 – отримали дипломи з відзнакою.

Музичний коледж ім. В.І.Заремби готує фахівців за спеціальністю 025 «Музичне мистецтво»: спеціалізації – «фортепіано», «оркестрові струнні інструменти», «оркестрові духові та ударні інструменти», «народні інструменти», «хорове диригування», «теорія музики», «спів».

Від імені керівництва та депутатського корпусу обласної ради випускників закладу привітав перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук, який зауважив, що насправді для випускників сьогодні отримання дипломів є вагомою подією.

«На період вашого навчання випало чимало перешкод. Спочатку пандемія не давала можливості вчитися в режимі офлайн. Далі – повномасштабне  вторгнення, яке перевернуло сторінку української історії, ми розпочали жити по-новому. Це, звичайно, вплинуло на вашу освіту і світосприйняття, – сказав Володимир Володимирович, звертаючись до молоді. – Але не дивлячись на тривоги, обстріли російського агресора, а також спроби знищити українську інтелігенцію, забрати українські території і відібрати у нас національну пам’ять, культурні надбання і музику, ви все таки стали випускниками музичного коледжу і отримуєте омріяні дипломи. Далі для вас – відкритий світ, але, впевнений, ви продовжуватимете навчання,  удосконалюватимете свої навички та себе для того, аби відкривати світу українську культуру і музику. Головне, аби кожен з вас вніс свій вклад в розвиток і  становлення незалежної суверенної держави».

Водночас посадовець привітав викладачів і батьків, які протягом навчання були підтримкою для сьогоднішніх випускників.

Як зазначив у своєму виступі директор коледжу Віктор Бернацький, це вже 61 випуск закладу, який сьогодні має високий творчий потенціал у впровадженні інноваційних технологій навчання та виховання. Основною концепцією організації навчальної роботи в закладі є збереження та розвиток кращих традицій вітчизняної музично-педагогічної школи, узагальнення передового педагогічного досвіду викладачів закладу, а також оновлення змісту професійної музичної освіти, пошук і творче впровадження в педагогічну практику інноваційних освітніх технологій та сучасних методик, активна концертна діяльність.

Заклад пишається своїми випускниками, серед яких – народні артисти України, заслужені діячі мистецтв України, заслужені артисти України, лауреати  Державної премії ім. Т.Г. Шевченка, заслужені працівники культури України, провідні сучасні композитори, науковці та педагоги в галузі музичного мистецтва, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Щорічно студенти навчального закладу беруть участь у виконавських конкурсах різних рівнів та здобувають перемоги, що є свідченням високого рівня професійної підготовки.

Студенти музичного коледжу мають можливість удосконалювати виконавську майстерність у творчих колективах, якими є симфонічний, камерний, духовий, естрадно-джазовий оркестри, оркестр народних інструментів, хор «Молодість», капела бандуристів, хор відділу «Спів». Усі творчі колективи є постійними учасниками звітних концертів, святкових заходів, фестивалів, творчих проєктів, добре знані в місті та області.

попередня статтяВ Україні вперше врегулювали публічні консультації окремим законом: що він передбачає
наступна статтяЦентр «Я – Маріуполь»: два роки діяльності