Грантові можливості для громад у сфері культури, енергетики та медицини

Програма «U-LEAD з Європою» продовжує експертну підтримку громад у проєктній діяльності й допомозі щодо залучення міжнародних коштів для відновлення та розвитку.

U-LEAD нагадує, що громади можуть розраховувати на допомогу Програми у підготовці та подачі проєктної заявки з метою залучення міжнародних коштів для реалізації проєктів. Наші експерти відкриті до співпраці й готові надати допомогу в процесі складання та подачі проєктної заявки.

Експерти U-LEAD підготували добірку поточних грантових можливостей у сфері культури, енергетики та медицини. Далі — перелік конкурсів та проєктів.

Щорічний конкурс заявок дo Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив (CFLI)

CFLI — це програма, призначена для підтримки невеликих, але високоефективних проєктів у країнах, які мають право на міжнародну технічну допомогу від уряду Канади, в сферах, які узгоджуються з пріоритетними напрямами діяльності Міністерства закордонних справ Канади. Програма спрямована на підтримку проєктів, розроблених переважно місцевими партнерами. Невеликі проєкти з бюджетом від 30 000 до 50 000 канадських доларів відбирає та затверджує Посольство Канади в Україні.

Як подати заявку? Кінцевий термін подання заявок — 14 липня 2024 року о 23:59 (за київським часом). Заявки, подані після цього терміну, розглянуті не будуть. Пропозиції подають в електронному вигляді на адресу: KYIVGR@international.gc.ca

Більше інформації про конкурс за посиланням.

Грант на ініціативу щодо реагування на культурну спадщину України, протидію хибним наративам

Загальною метою цього гранту є підтримка проєктів та ініціатив, які використовують обмін та інші форми обміну та співпраці для зміцнення програм, які допомагають громадам, громадянському суспільству та державним інституціям протистояти хибним наративам, пов’язаним із культурною спадщиною.

Початкова кінцева дата подання заявок: липень 31, 2024.

Більше інформації тут.

Плани та стратегії переходу на чисту енергію в муніципалітетах та регіонах: програма екологічних та кліматичних дій (LIFE)

Програма має на меті надати місцевим та регіональним органам влади необхідний потенціал, інтегровані підходи та організаційні структури для реалізації планів і стратегій переходу на чисту енергію (CET).

Місцеві та регіональні органи влади (LRA) є вирішальним важелем для досягнення цілей Зеленого курсу ЄС у короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективі, таких як кліматичні та енергетичні цілі до 2030 року, як зазначено в Європейському кліматичному законі та відповідному «Fit for 55»[1] законодавчі зміни, зокрема Директиви з енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Дата дедлайну: 19 вересня 2024 17:00:00 за брюссельським часом.

Більше інформації тут.

Економіка замкненого циклу, ресурси з відходів, повітря, води, ґрунту, шуму, хімікатів, Баугауз

Мета полягає в тому, щоб сприяти переходу до сталої, циркулярної, нетоксичної, енергоефективної й стійкої до зміни клімату економіки та до вільного від токсичних факторів навколишнього середовища, а також захищати, відновлювати та покращувати якість навколишнього середовища.

Дата дедлайну: 19 вересня 2024 17:00:00 за брюссельським часом.

Більше інформації за посиланням.

Проєкт USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я»

Мета проєкту — підтримка місцевих систем охорони здоров’я для реагування на критичні потреби та відновлення базових медичних послуг, аби знизити рівень захворюваності і смертності, спричинені війною та нерегулярним доступом до медичної допомоги. Очікується, що в результаті реалізованих заходів зросте рівень використання цільових послуг незахищеними верствами населення, ВПО та громадянами на звільнених територіях.

Хто може подавати заявку? Отримати грант зможуть неурядові організації, які дотримуються усіх чинних цивільних та податкових норм України. Перевага надаватиметься українським організаціям або партнерству з українськими організаціями. Грантоотримувачі повинні продемонструвати належне управління через наявність офіційно затверджених фінансових, адміністративних і технічних політик і процедур, які складають систему контролю, котра забезпечує захист активів, захист від шахрайства, марнотратства та зловживань, а також сприяє досягненню цілей програми.

Заявку на отримання гранту можуть подавати представники громадянського суспільства (у тому числі неурядові академічні установи, аналітичні центри та/або професійні асоціації), організації пацієнтів та правозахисні групи, заклади охорони здоров’я (ЗОЗ) та організації на рівні громади.

Дедлайн: концепції прийматимуться постійно протягом періоду з 24 березня 2023 р. по 30 вересня 2024 р. Конкурсна комісія збиратиметься для розгляду поданих концепцій що два тижні, або, якщо необхідно, частіше.

Більше інформації за посиланням.

Джерело: сайт “Децентралізація”

попередня статтяСуспільно-наукова платформа “Хрещення. Становлення. Перемога” об’єднала дев’ять областей України
наступна статтяКерівники обласних рад з третини регіонів України відвідали обласні комунальні заклади Хмельниччини