На Хмельниччині відзначили День Української Державності

У цьому році Україна втретє відзначає День Української Державності, який вшановує суверенність та незалежність України, її автентичну культуру та історію.

Сьогодні, з нагоди визначної дати, у Хмельницькому відбулося урочисте підняття найбільшого в області Державного прапора України. У заході взяли участь голова обласної ради Віолета Лабазюк, перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук, заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, представники обласної військової адміністрації, Хмельницької міської ради,  силових структур, громадськість області.

Свій головний символ – тризуб – Україна отримала у спадок від Київської Русі. А Київ – столиця нашої держави – має більш як півтори тисячі років історії.

Синьо-жовті кольори нашого прапора беруть початок від Галицько-Волинського князівства. Україна має свої міцні військові традиції з часів Козацької держави. А перша українська Конституція, укладена Пилипом Орликом 1710 року, вважається першою європейською конституцією у сучасному її розумінні.

Дуже важливо знати й пам’ятати про усі історичні надбання України, особливо зараз, під час страшної загарбницької війни проти нашої держави та інформаційної війни, що спотворює історію і приховує  факти. Українська історія є унікальною і особливою, так само як і українська культура.

Дякуємо тим, хто боронить нашу землю і незалежність, даючи гідну відсіч ворогові.

Україна вистоїть! Україна переможе!

З Днем Української Державності!

 

попередня статтяЗ Днем Української Державності!
наступна статтяВідзнаки захисникам у День Української Державності