У Хмельницькому відкрилася виставка портретів українських захисниць

Хмельницький став першим обласним центром, у якому відкрилася виставка портретів полеглих українських захисниць. Авторка портретів – Олена Білозерська, відома журналістка, поетеса, громадська діячка, яка сьогодні служить у Збройних силах України.

У відкритті виставки взяла участь заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, яка звернулася до присутніх з такими словами:

“Сьогодні ми згадуємо українських жінок, які стали на захист нашої України, які віддали у жорстокій боротьбі з ворогом найцінніше – свої життя. Ми кожен на своєму місці маємо зробити все для того,  аби ця велика втрата була недаремною, аби наші  діти та діти цих жінок жили в незалежній процвітаючій Україні. Ми обов’язково переможемо!  Cлава усім, хто загинув в боротьбі за Україну!  Слава тим, хто захищає її сьогодні! Слава Україні!”

Загалом оригінальна колекція художниці нараховує понад 70 портретів українських захисниць. Поки що на виставці у вигляді репродукцій представлено 51 жіночий портрет. За словами Олени Білозерської, яка звернулася до присутніх у відео зверненні, в майбутньому вона планує зобразити портрети усіх полеглих захисниць та видати відповідний фотоальбом.

Виставка організована за підтримки та сприяння  Хмельницького обласного науково-методичного центру культури та мистецтва, де вона діятиме до 26 липня.

 

попередня статтяВідзнаки захисникам у День Української Державності