Листи до вільного Криму

Ще на початку року була репрезентована ініціатива Представництва Президента України в АР Крим, в межах якої люди можуть написати листи незаконно ув’язненим українцям, яких окупаційні адміністрації утримують в окупованому Криму.

Акція покликана нагадати суспільству про громадян із проукраїнською позицією на тимчасово окупованому Кримському півострові, яких незаконно було заарештовано.

Ці листи є також меседжем для адміністрацій в’язниць про те, що кожен громадянин України є важливим, і суспільство стежить за умовами їхнього утримання.

Також ініціативу підтримали на Одеському міжнародному кінофестивалі. Деякі із присутніх режисерів, акторів та інших представників кіноіндустрії долучилися до акції написання листів політичним в’язням.

Ця ініціатива – інструмент підтримки тих, хто перебуває в російському полоні, та спосіб нагадати їм, що вони не забуті, адже ми про них пам’ятаємо та чекаємо додому.

Кампанія «Листи до вільного Криму» триватиме в Україні й за її межами до кінця 2024 року. Інструкцію щодо написання листів можна переглянути за посиланням.

Надсилати листи можна:

  • на поштову адресу (за кошти відправника): Центр інформації про права людини, а/с В-539, м. Київ, 01001;
  • на електронну пошту: CrimeaUA@gmail.com.

Організаторами ініціативи є Мінреінтеграції, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Український ПЕН, Центр прав людини ZMINA.

Джерело: МінРеінтеграції

попередня статтяПродовжується співпраця з американськими партнерами зі штату Юта
наступна статтяВійськовослужбовцям Сил спеціальних операцій подякували за службу Батьківщині