Обласна рада налагоджує співпрацю між українськими та американськими вишами

Голова обласної ради Віолета Лабазюк зустрілася онлайн з університетською освітянською спільнотою Штату Юта, США. Результатами зустрічі стала фіналізація Меморандуму про співпрацю між Хмельницькою гуманітарно-педагогічною академією та Utah Valley University.

Utah Valley University є найбільшим університетом штату, де навчається близько 40 тисяч студентів. На базі закладу діє Цифровий навчальний центр, який обладнаний компʼютерними лабораторіями та десятками навчальних кімнат. Також університет підтримує найбільші державні колегіальні програми різних видів: гуманітарні та соціальні науки, інженерно-технологічний напрямок, охорона здоров’я, психологія, школа бізнесу та ряд інших.

Передісторією до укладання цього документу було робоче відрядження голови обласної ради у серпні 2022 року, коли встановлено партнерські дружні відносини, які послужили комунікаційним майданчиком для співпраці.

Партнерські відносини між закладами відкривають для наших студентів та викладачів чимало нових можливостей, таких як реалізація спільних освітніх проєктів, досліджень, можливості щодо обміну досвідом, знаннями та інноваційними підходами до навчання і викладання, у тому числі, в напрямках психологічної підтримки, соціальної роботи, туризму та хореографії.

Під час онлайн-зустрічі Віолета Олександрівна звернулася до учасників зустрічі: “Щиро вдячні нашим американським друзям за систематичну підтримку Хмельниччини та країни в цілому. Разом ми зможемо досягти успіхів та нових перспектив!”

 

 

попередня статтяВітаємо випускників із завершенням НМТ!
наступна статтяПерша молитва українською богослужбовою мовою у Покровській церкві-фортеці