Хмельницький обласний протипухлинний центр: актуальна інформація

Комунальний заклад Хмельницької обласної ради – КНП «Хмельницький обласний протипухлинний центр» – єдиний в області сучасний спеціалізований онкологічний заклад з надання високоспеціалізованої медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями не лише з Хмельницької області, а й з інших регіонів нашої країни. За оцінкою якості медичних послуг заклад  перебуває в п´ятірці кращих онкологічних закладів держави.

Фахівці Центру проводять планові консультації, всі необхідні методи спеціального лікування онкологічної патології – оперативні втручання, курси хіміотерапії, гормонотерапії, променевої терапії.

Пацієнти закладу мають можливість отримати у Хмельницькому обласному протипухлинному центрі низку безоплатних послуг. На період 2024  року Центр підписав Договір з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій за такими пакетами:

  • «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах»;
  • «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій»;
  • «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах»;
  • «Мамографія»;
  • «Гістероскопія»;
  • «Езофагогастродуоденоскопія»;
  • «Колоноскопія»;
  • «Цистоскопія»;
  • «Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах»;
  • «Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах»;
  • «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах»;
  • «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня».

Завдяки співпраці Хмельницького обласного протипухлинного центру з  Національною службою здоров’я України щодо питань реформування системи фінансування охорони здоров’я всі витрати пацієнта на обстеження та лікування (включаючи комп’ютерну томографію з контрастуванням, радіонуклідну діагностику, лабораторні дослідження, імуногістологічні та генетичні обстеження та інше), витрати на хірургічне та спеціальне лікування проводяться виключно за кошти, отримані від НСЗУ.

Обласний протипухлинний центр забезпечений сучасною лікувально-діагностичною апаратурою,  що дозволяє ефективно впроваджувати нові методики в діагностиці та лікуванні хворих.

За рахунок коштів Державного бюджету, значного фінансового ресурсу обласного бюджету, а також за зароблені Центром кошти від надання послуг населенню за останні роки придбано обладнання для променевого лікування, зокрема лінійний прискорювач, «Апарат рентгенівський терапевтичний Т-300, стельове кріплення», апарат для брахітерапії, рентгенологічне обладнання, систему візуалізації однофотонної емісійної комп’ютерної томографії ОФЕКТ/КТ, встановлено ще один новий сучасний комп’ютерний томограф, ендоскопічне обладнання, апарат для УЗД діагностики,  апаратуру для лапароскопічних оперативних втручань,  повністю оновлено обладнання відділення лабораторної діагностики, анестезіології та інтенсивної терапіїї, зокрема операційного блоку, придбано сучасний апарат «Інтраопераційний нейромонітор»,  хірургічний та медичний інструментарій.

Фахівці Центру проводять планові консультації, всі необхідні методи спеціального лікування онкологічної патології – оперативні втручання, курси хіміотерапії, гормонотерапії, променевої терапії.

Враховуючи виклики сьогодення та принцип екстериторіальності медичної допомоги, що  визначено реформою галузі охорони здоров’я в Україні,  фахівці закладу надають допомогу  також і мешканцям інших областей, проконсультовано більше 4 тисяч іногородніх пацієнтів, близько 1-ї тисячі з них отримали спеціальне протипухлинне лікування (стаціонарно та амбулаторно).

У телефонному режимі можна отримати інформацію щодо графіка роботи Центру та правил звернення за консультативною допомогою в обласний протипухлинний центр: (096) 065-82-85 – ресепшн, (0382) 65-82-85 – реєстратура.

Довідка.

У стаціонарі  Хмельницького протипухлинного центру у 2023 році проведено більше 13 тисяч курсів лікування з приводу онкологічної патології,  3614 операцій, близько 1,5 тисяч  пацієнтів отримали  променеву терапію, з них 1188 – на лінійному прискорювачі.

У закладі широко запроваджені сучасні методики діагностики:  минулоріч проведено 16375 УЗД досліджень, 26806 рентгенологічних  досліджень,  близько 15 тисяч  комп’ютерних томографій, більше 1 тисячі ендоскопічних досліджень.

Проводяться  всі види оперативного лікування онкологічних захворювань, у результаті чого забезпечується своєчасність та етапність комплексного лікування пацієнтів.

попередня статтяУкраїна здобула третє “золото” на Олімпійських іграх 2024
наступна статтяПрезидент підписав закон про регулювання інституту старост в умовах війни