«Сила духу Поділля»: відбулися обласні змагання для військовослужбовців та ветеранів

З метою увічнення пам’яті захисників і захисниць України, соціальної адаптації та реінтеграції і цивільне життя, фізкультурно-спортивної та психологічної реабілітації військовослужбовців, ветеранів і членів їх сімей, членів сімей загиблих захисників і захисниць, їх залучення до розвитку спортивних осередків у територіальних громадах, на Хмельниччині відбулися відкриті обласні змагання «Сила духу Поділля».

Обласні змагання з адаптивних видів спорту на Хмельниччині проведено вперше.

Організатори змагань – громадська організація «Об’єднання учасників та інвалідів бойових дій «Подільська Січ», Хмельницька обласна військова адміністрація та  управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької ОВА.

Під час урочистого відкриття змагань учасників та організаторів привітала голова обласної ради Віолета Лабазюк, яка від імені керівництва та всього депутатського корпусу обласної ради побажала учасникам переможного духу, віри в свої сили та вдалих виступів.

“Символічною є назва сьогоднішніх змагань. Адже ви, дорогі захисники і захисниці, відноситеся до когорти нескорених, – зазначила Віолета Олександрівна.-  Бажаю вдалих змагань! Ви вже усі – переможці, цвіт нації, яким ми пишаємося. Слава Збройним силам України! Слава Україні!”

Голова обласної ради наголосила на важливості проведення обласних змагань для військових, ветеранів та членів їх сімей.

“Реабілітація і повна соціалізація військових є відповідальною і надважливою місією для кожного з нас. Адже ми разом маємо відбудовувати і відновлювати Україну й робити в майбутньому її кращою для наших батьків і дітей”, – резюмувала Віолета Лабазюк.

Також до вітань учасників долучились заступник Міністра з питань європейської інтеграції Міністерства у справах ветеранів України Руслана Величко-Трифонюк, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Верховної Ради Анатолій Остапенко, начальник відділу психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації Навчально-спортивної бази зимових видів спорту «Тисовець» Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України Сергій Грузін, Владика Павло.

Загалом у відкритих обласних змаганнях «Сила духу Поділля» взяли участь 144 учасники з 13 областей України та міста Київ.

Протягом двох днів змагання проходили з таких видів спорту: стрільба з лука, стрільба кульова, веслування на тренажері, теніс настільний, волейбол сидячи, пауерліфтинг, легка атлетика і таєр фліп.

попередня статтяЗнайомство з Хмельниччиною: Троїцька церква в Старокостянтинові
наступна статтяНезалежні творять майбутнє